Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută un evaluator al parcelelor de teren din Porturile Constanţa, Tomis, Mangalia şi Basarabi (document)

ro

29 Jan, 2020 00:00 809 Marime text

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa scoate la licitaţie contractul privind evaluarea parcelelor de teren domeniu public al statului, a platformelor şi a altor active amplasate în Porturile Constanţa, Tomis, Mangalia şi Basarabi. Propunerile vor fi transmise până la data de 31.01.2020.


Obiectivul contractului constă în evaluarea parcelelor de teren domeniu public al statului, amplasate în Porturile Constanţa, Tomis, Mangalia şi Basarabi, în vederea închirierii. CN APM SA va organiza întâlniri cu toţi cei interesaţi în perioada 03.02.2020-07.02.2020. Ulterior, va publica rezumatul procesului de consultare a pieţei anterior iniţierii procedurii de atribuire şi respectând normele legale de asigurare a confidenţialităţii şi dreptului de proprietate intelectuală. Data limită de consultare este 07.02.2020


Terenurile portuare aflate în proprietatea publică a statului concesionate CN APM SA vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor prin contracte de închiriere sau subconcesiune conform OG 22/1999, modificată şi completată, şi regulamentului aprobat prin ordinul ministrului transporturilor (OMTI 1286/2012). Terenurile portuare se închiriază în condiţiile legii, libere de elemente constructive sau cu platforme şi/sau alte active aflate în proprietatea CN APM SA Constanţa, după caz.


Închirierea terenurilor portuare menţionate mai sus se face în baza unui contract prin care CN APM, în calitate de locator, transmite operatorului economic, în calitate de locatar, dreptul de folosinţă temporară a terenului sau a terenului şi activelor (după caz), în schimbul unei chirii în condiţiile legii. Conform Legii 235/2017, art. 31(1), "punerea la dispoziţia utilizatorilor de către administraţii a terenurilor portuare care aparţin domeniului public al statului se face prin contracte de subconcesiune sau închiriere, în condiţiile legii, cu scopul desfăşurării în mod eficient a activităţilor portuare definite prin prezenta ordonanţă“.


În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.


Citeşte şi:

Parcelele de teren domeniu public al statului, platformele şi alte active din proprietatea CN APM SA Constanţa, evaluate de Primoval SRL (document) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii