Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Constanța

ro

01 Mar, 2022 11:19 6852 Marime text
Federația Națională Sindicală Ambulanța a transmis ministrului Sănătății o solicitare legată de nhumirile în funcție a managerilor de la Serviciile de Ambulanță Județene. 

„Urmare a faptului că managerii Serviciilor Publice de Ambulanță au avut mandatul de manager general interimar până ieri, 28 februarie 2022, și faptul că în prezent numirile de continuitate sau numirile a altor persoane în funcția de manager general interimar nu au fost încă aprobate și transmise către Serviciile Publice de Ambulanță, creează în acest moment întreruperea activității administrative, avem rugămintea ca să urgentați numirile în funcție de manager general interimar, ținând cont de contextul în care ne găsim. Totodată din informațiile pe care le avem, am înțeles că la propunerea politicului local către dumneavoastră, sunt propuneri si susținerii de înlocuirea a unor foști manageri și membri ai Comitetelor directoare din câteva județene, cu alte persoane, propuneri care sau făcut fără transparență și fără consultarea în prealabil cu servicii sau direcții din cadrul Ministerului Sănătății, lipsind consultarea și cu partenerul social reprezentativ care este Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România“ - se arată în documentul citat.


Reprezentanții Federației Ambulanța susțin că daca aveau loc consultări, numirile urmau să fie în baza legilor în vigoare, cu îndeplinirea condiţiilor de numire, etc., numiri care în final sa nu fie contestabile sau subiecte de presa care sa puna în lumina negativa deciziile luate.

Conform unor surse, numirile în funcția de manager al Serviciilor de Ambulanță Județene au fost semnate, aseara la ora 21,00, de ministrul Rafila. Aceleași surse au menționat că la Constanța revine în funcție medicul Laurențiu Bădescu. 

Până la numirea în funcție conducerea SAJ Constanța este asigurată de directorul medical al instituției, Dr. Ionica Popescu. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii