Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schele pe Cazino! Se analizează variantele pentru reabilitarea vitraliilor şi a elementelor decorative (galerie foto)

ro

29 Feb, 2020 00:00 1555 Marime text

Veşti bune pentru toţi cei ce iubesc Cazinoul din Constanţa şi îşi doresc să îl vadă, cu adevărat, renăscut: la începutul acestei săptămâni au fost deja montate primele schele la interior, pentru analiză. Informaţia ne-a fost oferită de arhitectul Radu Cornescu, aflat în strânsă legătură cu echipa ce se ocupă cu renaşterea clădirii-simbol a Constanţei. De asemenea, arhitectul ne-a confirmat informaţiile potrivit cărora, la acest moment, specialiştii lucrează la identificarea celor mai potrivite variante de intervenţie pentru reabilitarea vitraliilor şi a elementelor de arhitectură decorativă. În plus, au fost confirmate şi datele potrivit cărora se fac expertize suplimentare ale fundaţiilor pentru definitivarea soluţiilor tehnice de consolidare a clădirii.


În galeria foto puteţi observa fotografii din interiorul Cazinoului, cu schelele pregătite pentru a fi montate, puse la dispoziţia ZIUA de Constanţa de arhitectul Radu Cornescu.
„Constructorul a început montarea primelor schele la interior, pentru analiză. Până se rezolvă cu proiectul, constructorul are destul de multe de rezolvat“, a explicat arhitectul Radu Cornescu, la momentul transmiterii imaginilor din interiorul Cazinoului.


De asemenea, în cursul zilei de ieri, pe pagina oficială de Facebook a Companiei Naționale de Investiții, au fost furnizate următoarele date: „Lucrările din faza de proiectare pentru Cazinoul din Constanța sunt în derulare! Se fac expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii, iar specialiștii lucrează la identificarea celor mai bune variante de intervenție privind reabilitarea vitraliilor, elementelor de arhitectură decorativă“.
 

Expertize suplimentare


Informaţiile privind stadiul lucrărilor au fost confirmate, pentru ZIUA de Constanţa, de arhitectul Radu Cornescu: „Au fost deja instalate schelele în interiorul Cazinoului. Aşa este, se efectuează expertizele suplimentare ale fundaţiilor pentru definitivarea soluţiilor tehnice şi sunt discuţii şi analize şi privind variantele pentru reabilitarea vitraliilor şi a elementelor de arhitectură decorativă“.


De menţionat că arhitectul Radu Cornescu este unul dintre specialiştii în istoria şi arhitectura Cazinoului, nominalizat de primarul Decebal Făgădău pentru a face parte din Comisia constănţenilor ce vor lucra îndeaproape cu echipa de reabilitare de la Cazino, alături de Doina Păuleanu şi Aurelia Lăpuşan.


La momentul de faţă, lucrările pentru reamenajarea Cazinoului se află în faza de proiectare. Aceasta a început odată cu deschiderea oficială a lucrărilor, pe data de 15 ianuarie 2020, şi va dura aproximativ trei luni. Din luna aprilie, dacă totul merge conform planului, ar urma să înceapă etapa de construcţie propriu-zisă. Proiectul pentru restaurarea Cazinoului este întocmit de arhitecta Constanţa Carp, care este, de asemenea, şi expert în studiile istorice, fiind membru al Comisiei de aprobare a proiectelor ce remediază clădirile monumente de arhitectură.


Contractul privind restaurarea Cazinoului din Constanţa a fost adjudecat la finele anului trecut de asocierea Aedificia Carpaţi SA (lider de asociere) & Remon Proiect SRL & Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL. Valoarea totală a contractului este de 56.627.697,09 lei, iar durata acestuia este de 27 de luni.


Sursa foto: Arhitect Radu Cornescu



Citeşte şi:

Drumul spre renaştere:
S-a încheiat prima lună a etapei de proiectare, în desfăşurarea lucrărilor la Cazino (video)

 

Interviu cu arhitectul Radu Cornescu, despre emblema Constanţei:

„Nu exclud ca viitoarele funcţiuni să se adapteze unei mai bune administrări, în vederea autofinanţării” (video)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii