Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scafandrii din țară se antrenează la Constanța. Din ce județe provin (GALERIE FOTO)

ro

07 May, 2022 09:01 1304 Marime text
Scafandrii din țară, foto: ISU Constanța


19 scafandri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din Constanța, Bistrița-Năsăud, Iași, Timișoara, Vâlcea și Neamț au încheiat, azi, stagiul de antrenament executat la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție (CASI) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța. Stagiul de pregătire a durat două săptămâni.

Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandrii de intervenție din 34 de județe execută stagiile de antrenament la Constanța. Acestea includ și scufundări la adâncimi de 30 metri, chiar și noaptea, cu echipament specific sezonului rece, dar și celui cald., informează reprezentanții ISU Constanța. 


În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum cele care ţin de modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrilor.

Scopul, pe lângă cel de antrenament, este și efectuarea numărului minim de ore de scufundare în vederea menținerii clasei și categoriei de scufundare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii