Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea Mesajul comandorului Nicolae Vatu - şeful Direcţiei Hidrografice Maritime

ro

30 Nov, 2017 00:00 2951 Marime text
Studiile de geografie fizică şi umană efectuate în ultimii 125 de ani asupra Dobrogei de către nume importante din domeniu au subliniat puternica individualitate a acesteia. O regiune variată şi complexă din punct de vedere fizico-geografic, Dobrogea a exercitat o puternică forţă de atracţie ce i-a imprimat un evident caracter de „mozaic“ sau „creuzet“ lingvistic şi cultural, cu o dinamică demografică aparte, tipică unei regiuni-model.
 
Ieşirea la mare pe care o oferă Dobrogea şi evoluţia societăţii umane în această regiune geografică au impus dezvoltarea navigaţiei maritime şi a comerţului pe mare. Pentru Direcţia Hidrografică Maritimă, Dobrogea reprezintă ţinutul de o importanţă ştiinţifică deosebită, în care îşi desfăşoară activităţile de cercetare geodezică în zona de întâlnire a mării cu uscatul, ridicările hidrografice în zona costieră, cercetările batimetrice în zona economică exclusivă a României. În consecinţă, Dobrogea este polul existenţial al dezvoltării instituţiei noastre.
  
Cotidianul ZIUA de Constanța publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreșteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România și a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalități din diferite domenii și reprezentanți ai instituțiilor de pe plan local și național ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmițând pentru cititorii noștri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre și mare. Rămâneți alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citește și:

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie Ziua Dobrogei

#scrieDobrogea: Grigore Antipa, iniţiatorul ştiinţelor mării în România

#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul dr. Cătălin Nicolae Grasa – manager general Spitalul Județean Constanța

#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul lui Dorin Maer – director CFR SA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii