Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna prevenirii criminalității, cu polițiștii din Constanța

ro

23 May, 2024 16:20 409 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța




 
  • În perioada 20-24 mai a.c., Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.
 
Aceste demersuri sunt structurate pe zile tematice, aliniate priorităților de intervenție preventivă ale Poliţiei Române pentru acest an, respectiv: prevenirea victimizării minorilor, criminalității informatice, violenței domestice, a infracțiunilor contra patrimoniului și a disparițiilor de minori și plecărilor voluntare.
 
Astfel, în perioada 20-22 mai, poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară şi Prevenirea Criminalităţii au desfășurat o serie de acțiuni cu caracter preventiv, în scopul prevenirii antiinfracționale și antivictimale a populației, potrivit IPJ Constanța.
 
Activitățile de prevenire organizate de polițiști au vizat atât populația școlară, reprezentanți ai unităților de învățământ și psihologi școlari.
 
De asemenea, la data de 22 mai a.c., polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au participat la prima sesiune de formare a elevilor Ambasadori SAVE, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, activitate ce a marcat debutul formării Ambasadorilor SAVE, în scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației școlare, sub forma educației între egali, conform sursei citate.
 

„Un alt palier de intervenție preventivă a avut în prim-plan părinții elevilor, polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității participând, la aceeași dată, la o serie de work-shop-uri cu părinții elevilor Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza"”, precizează polițiștii constănțeni.

 

„Întrucât mediul familial reprezintă unul dintre cei mai puternici factori de protecție în prevenirea comportamentelor deviante și a consumului de droguri, polițiștii au susținut ateliere interactive cu părinții, evidențiind importanța unei relații puternice cu copiii, precum și importanța supravegherii activităților acestora și a grupului lor de prieteni”, mai transmite IPJ Constanța.

 
Citește și
 
 Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”Evenimente dedicate copiilor, de 1 iunie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii