Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța

ro

12 Aug, 2021 14:16 2174 Marime text
  • Evenimentul va fi realizat în premieră, pentru sanatoriu, în variantă hibridă, fiind asigurată atât prezența în mediul online, cât și cea fizică, la sediul central al instituției. 
În zilele de 12-15 august 2021, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol împreună cu Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează Conferința Aniversară ce are ca temă Abordarea multidisciplinară în recuperarea pacientului cu deficit senzorio-neuro-mio-artro-kinetic.

Manifestarea se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Hidroterapie și Climatoterapie (FEMTEC) și a Societății Internaționale de Hidrologie și Climatologie (ISMH), Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) și în colaborare cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, University School of Osteopathy – University of Murcia, Hands With Heart Foundation, The Wellbeing Planet Foundation, Universitatea ”Carol Davila” București, Societatea Română de Medicină Fizică de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), Asociația Română de Balneologie (ARB) și Asociația Balcanică de Mediu (B.E.N.A.), Societatea Română de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro-Medulare (RoSCoS), Societatea Română de NeuroReabilitare (RoSNeRa).

Președinții de onoare sunt Prof. Univ. Dr. Gelu Onose și Prof. Univ. Dr. Corin Badiu. iar președinte este Dr. Elena-Roxana Țucmeanu.

Conferința de anul acesta reflectă o strânsă colaborare între Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, Hands With Heart Foundation și The Wellbeing Planet Foundation.

Împreună cu reprezentanții celor două fundații, Jorge Aranda (Președinte Hands With Heart Foundation) și Koncha Pinos-Pey (Director și Fondator The Wellbeing Planet Foundation), se pun bazele unui parteneriat pe termen lung, dezvoltat pe trei direcții principale: ajutarea copiilor cu dizabilități și a familiilor lor, suport educativ pentru corpul medical și direcții de cercetare în domeniul reabilitării neurologice integrative, neurofiziologie și neurodiversitate, fiind deja desfășurate activități lunare de voluntariat în cadrul Secției de Recuperare Medicală Neuropsihomotorie Copii din cadrul sanatoriului.

Programul științific al manifestării va oferi prilejul de a descoperi noutățile legate de rolul și importanța unui tratament de recuperare medicală complex, care îmbină metodele tradiționale cu perspectiva noilor tehnologii.

Evenimentul va fi realizat în premieră, pentru sanatoriu, în variantă hibridă, fiind asigurată atât prezența în mediul online, cât și cea fizică, la sediul central al instituției. Deschiderea oficială a lucrărilor va avea loc joi, 12 august 2021, începând cu ora 17.00, iar în celelalte două zile ale conferinței vor fi dezbătute, pe sesiuni, lucrări cu profil medical pe diverse arii tematice, derivate din tema principală.

A devenit o tradiție ca Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol să organizeze evenimente științifice de anvergură, cu participarea unor importante categorii de invitați din mediul sanitar românesc și străin, un minunat prilej de a marca jubileul a 122 de ani de balneologie românească la Techirghiol printr-o conferință națională, cu participare internațională. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii