Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:11 07 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvatorii nu au mai putut face nimic Constanța. Un bărbat aflat în arest s-a sinucis (video)

ro

01 Apr, 2020 16:30 10790 Marime text

În urmă cu câteva momente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în municipiul Constanța.

Din primele informații, este vorba despre  o tentativă de suicid prin strangulare. Este vorba despre un bărbat aflat în arestul IPJ Constanța, bulevardul Mamaia.

Potrivit unor surse, bărbatul a decedat. Acesta avea vârsta de 72 de ani și se numea Gheorghe S. Acesta s-a spânzurat cu ajutorul unui cearșaf. Era în arest pentru că a incendiat mașina unui vecin, în luna decembrie a anului 2019. Era sub control judiciar. Acesta a încălcat măsura controlului judiciar, și a fost arestat.

Cel în cauză a fost trimis în judecată pentru distrugere. La jumătatea lunii trecute, Judecătoria Constanța a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpate cu măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

„Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatuluila data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu“, potrivit minutei judecătorești.

Cel în cauză a contestat decizia Judecătoriei la Tribunalul Constanța, instanță care a respins contestaţia formulată de inculpate. „Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare statului. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen. Cheltuielile judiciare reprezentând onorariu apărător din oficiu – avocat în cuantum de 300 lei vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu“, potrivit minutei judecătorești.

Oficial de la IPJ Constanța

În jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Constanța au sesizat, prin apel 112, despre faptul că în una dintre camerele de detenție se află o persoană spânzurată.

Este vorba despre un bărbat, de 72 de ani, din Constanța. Acesta a fost cercetat de către polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă comisă la data de 31.12.2019 pe raza municipiului Constanța.

La data de 03.01.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, aceasta fiind prelungită la data de 28.02.2020 pentru încă 60 de zile. Măsura controlului judiciar a fost pusă în aplicare de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța.

Întrucât bărbatul nu s-a prezentat pentru a semna de 2 ori graficul de prezență impus prin măsura controlului judiciar, polițiștii au notificat instanța de judecată (Judecătoria Constanța), iar la data de 23.03.2020 a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, fiind dat în urmărire națională, conform procedurilor legale.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost depistat de polițiștii Compartimentului Urmăriri – S.I.C., pe raza municipiului Constanța, fiind escortat și încarcerat în C.R.A.P. Constanța în jurul orei 14.00.

Având în vedere vârsta înaintată, precum și măsurile luate împotriva prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, la nivelul C.R.A.P. Constanța s-a luat decizia provizorie ca persoana încarcerată să fie repartizată singură într-una dintre camerele de detenție, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii