Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a publicat în Monitorul Oficial! Când se va înfiinţa Muzeul Ororilor Comunismului din România

ro

31 Jul, 2019 00:00 1589 Marime text
Pe 26 iulie, în Monitorul Oficial al României a fost publicată legea privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului din România. Astfel, prin legea publicată în Partea I, nr. 625, se reglementează înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului din România, instituţie publică de importanţă naţională, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.
 
Muzeul are ca obiectiv prezentarea realităţilor vieţii social-economice şi culturale din România în perioada 1945-1989, cu scopul informării corecte a publicului asupra abuzurilor, crimelor, torturilor asupra oponenţilor regimului comunist.
Muzeul are ca scop colectarea, studierea, colecţionarea, conservarea, etalarea şi punerea în valoare a pieselor ce alcătuiesc patrimoniul muzeului.
 
Patrimoniul se constituie din colecţii de piese şi documente realizate în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, precum şi în colaborare cu alte instituţii publice, din piese provenind din transferuri, donaţii şi achiziţii, conform legii.
 
Organizarea şi funcţionarea muzeului se desfăşoară în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare, precum şi cu regulamentul de ordine interioară, avizate de Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor şi aprobate prin ordin al ministrului Culturii şi identităţii naţionale.
 
Activitatea Muzeului Ororilor Comunismului din România este finanţată din subvenţii de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, şi din venituri proprii provenite din activităţi specifice, donaţii şi sponsorizări.
 
În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va elabora proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului din România, ce va fi adoptată de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial al României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii