Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a finalizat proiectul „Sistem de masuratori topohidrografice pe canalele Dunare - Marea Neagra si Poarta Alba - Midia Navodari"

ro

12 Jun, 2010 03:29 1471 Marime text
Singurul proiect al CN ACN realizat cu bani obţinuţi de la Uniunea Europeană, denumit „Sistem de măsurători topohidrografice pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari", s-a finalizat.

Obiectivul programului este acela de a monitoriza adâncimile de navigaţie pe cele două canale, fapt realizat printr-un sistem de măsurători topohidrografice. Această supraveghere se realizează cu ajutorul „Izvorului Mare", o ambarcaţiune de dimensiuni reduse, şi cu alte echipamente de software specializat. Deşi are o lungime de numai 15 metri şi o lăţime de 4 metri, această navă se va ocupa cu menţinerea gabaritelor de navigaţie, pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia Năvodari.

Potrivit declaraţiei directorului general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile, Valentin Zeicu, „modernizarea sistemului de măsurători topohidrografice de pe cele două canale reprezintă o necesitate funcţională pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului pe acele canale". Asta deoarece, în prezent, echipamentele pentru măsurători topografice sunt depăşite tehnic şi au o eficienţă redusă.

Alte două proiecte de realizare a tranzitului pe cele două canale se află în derulare. Primul se referă la sistemele de supraveghere, iar prin cel de-al doilea se încearcă modernizarea sistemelor de semnalizări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii