Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a deschis oficial o nouă serie de cursuri Directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” Constanţa, la final de misiune în ţara noastră

ro

29 Sep, 2013 00:00 4828 Marime text
După ce miercuri seara Consulul General al Turciei la Constanţa, Füsun Aramaz, şi-a luat rămas-bun, într-un cadru oficial, de la România, misiunea sa diplomatică în ţara noastră fiind la final, vineri seara a fost rândul directorului Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” din Constanţa, Haşim Koç, să spună „la revedere” Constanţei şi celor care au urmat cursurile organizate de centru. Evenimentul a coincis cu înmânarea certificatelor de limba turcă celor care au absolvit cursurile în al doilea an de când centrul funcţionează la Constanţa şi cu redeschiderea oficială a unei noi serii de cursuri. Alături de absolvenţi, la eveniment au participat numeroşi oaspeţi, printre ei numărându-se profesori de la Universitatea de Stat din Sivas. Nu au lipsit nici momentele artistice, acestea fiind susţinute de Melek Nurmambet, Alev Gafar şi Ansamblul Folcloric „Măgura Codlea”.
Deschiderea evenimentului a aparţinut directorului Haşim Koç, cel care a trecut în revistă cei doi ani petrecuţi în ţara noastră, la conducerea Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” din Constanţa, impresiile cu care a venit şi gândurile care îl însoţesc la plecare.
„Constanţa cu siguranţă ocupă un loc important în sufletul meu şi aşa va fi pentru totdeauna. Am avut onoarea şi norocul de a lucra aici timp de 23 de luni, regiune pe care am dorit să o vizitez foarte mult înainte de a veni aici. În tot acest timp am încercat pe de o parte să cunoaştem regiunea şi ţara în care ne aflăm, am încercat să promovăm limba, cultura şi artele turceşti, iar pe de altă parte, prin intermediul activităţilor desfăşurate de noi, să promovăm ambele culturi. Sper ca pe viitor să vedem roadele acestor activităţi şi să mărim aşa-zisul pod de cunoaştere între cele două ţări”, a declarat Haşim Koç, care a mulţumit, totodată, tuturor celor cu care a colaborat pe parcursul celor doi ani, în calitate de director al Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii