Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a aprobat trecerea unui teren de la CNACN în domeniul public al comunei Cumpăna. Pentru ce va fi folosit

ro

11 May, 2021 09:28 2683 Marime text
  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 479 din 10 mai a fost publicată Hotărârea Guvernului României privind trecerea unei părți din imobilul „Terenuri aferente canalului Dunăre—Marea Neagră, inclusiv zonele de siguranță”, aflat în domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile” — S.A. Constanța, în domeniul public al comunei Cumpăna, județul Constanța.
 
Conform actului normativ la care facem referire, semnat de primul ministru Florin-vasile Cîțu, și contrasemnat de viceprim-ministru, Ilie-Dan Barna, ministrul transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila Zoltán și ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, „se aprobă trecerea unei părți din imobilul „Terenuri aferente canalului Dunăre—Marea Neagră, inclusiv zonele de siguranță”, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile” S.A. Constanța în domeniul public al comunei Cumpăna, județul Constanța”.

În cauză este vorba despre terenuri aferente Canalului Dunăre-Marea Neagră, inclusiv zonele de siguranță depozit pământ „c + d” mal stâng, km 55+800-56+700 lot 1 S = 426.743 mp, nr. cad. 110158 înscris în CF nr. 110158, în suprafață totală de 426.743 mp.
 
După preluare, partea de imobil transmisă se utilizează pentru realizarea unor obiective de interes public local-parc industrial-, în condițiile legii, în termen de 5 ani de la preluarea imobilului, conform Hotărârii nr. 118 din 14.08.2020 a Consiliului Local al Comunei Cumpăna, județul Constanța.

 
În cazul în care nu se respectă destinația părții de imobil și termenul prevăzute la art. 2, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va iniția procedurile necesare pentru revenirea bunului în domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și în concesiunea Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile” S.A. Constanța, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
 
Predarea-preluarea părții de imobil transmise se face pe bază de protocol încheiat între părțile interesate, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
 
Contractul de concesiune încheiat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de autoritate concedentă competentă, și Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” — S.A. Constanța, în calitate de concesionar, având ca obiect bunurile aflate în domeniul public al statului, care fac parte din inventarul centralizat supus modificării potrivit prezentei hotărâri, va fi modificat în mod corespunzător, conform prevederilor legale în vigoare.

 
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu Ministerul Finanțelor, va opera modificările corespunzătoare în anexa nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii