Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:25 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol Rafinare - „Este responsabilitatea noastră să găsim cele mai bune soluții pentru o creștere continuă a gradului de securitate pe platformă”

ro

06 Jul, 2021 12:15 5530 Marime text


În cursul acestei dimineți, un grup de angajați s-a adunat în fața rafinăriei Petromidia, pentru a-și manifesta solidaritatea cu colegii răniți în incidentul de vineri. În același timp, au aprins lumânări în memoria colegului înmormântat în cursul zilei de ieri.
 
„Ne alăturăm și le mulțumim pentru acest gest, într-un moment dificil pentru familia Rompetrol!
 
În același timp, acestia au discutat cu reprezentanții companiei, pentru ca împreună să putem găsi soluții suplimentare pentru creșterea siguranției pe platforma Petromidia. În contextul negocierilor sindicale în curs, legate de majorarea salariilor din contractul colectiv de muncă, aceștia și-au reiterat si dorințele și așteptările financiare.
 
Considerăm că doar printr-o strânsă colaborare între companie și toți cei care activează pe platforma Petromidia (angajați, contractori, subcontractori, furnizori de servicii și produse) putem găsi cele mai bune și mai sigure soluții pentru creșterea siguranței operaționale a unităților de producție și a personalului adiacent.
 
Cu sprijinul acționarilor, compania a alocat, în fiecare an, sume importante pentru modernizarea și revizia / verificarea unităților de producție, alinierea la noile tehnologii (senzori, unități de control de la distanță, sisteme de prevenire și monitorizare), reducerea impactului asupra mediului, dar și în ceea ce privește personalul și pregătirea lui (echipamente, simulări, exerciții, antrenamente etc.).
 
În condițiile actuale - activitatea de producție oprită și cercetarea în desfășurare, compania încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru protejarea angajaților și menținerea locurilor de muncă în această perioadă.
 
Este responsabilitatea noastră, a companiei și a angajaților, să găsim și să implementăm cele mai bune soluții pentru o creștere continuă a gradului de securitate pe platformă. În același timp, împreună depunem toate eforturile pentru a menține în funcțiune această unitate, pentru a crea locuri de muncă, pentru a asigura combustibili de calitate în România și regiune, pentru a genera taxe și contribuții la bugetele de stat locale și centrale”, au transmsi reprezentanții Rompetrol Rafinare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii