Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Româncă măritată în Italia cu pensionarul de 90 de ani pe care îl îngrijea, dată în judecată de rudele bărbatului

ro

23 Feb, 2022 20:36 1378 Marime text

Românca de 50 de ani s-a căsătorit cu bătrânul de 90 de ani pe care l-a îngrijit mai întâi ca badantă. O rudă a pensionarului a dat-o în judecată, acuzând-o că ar fi interesată doar banii bătrânului și că ar fi profitat de vulnerabilitatea acestuia pentru a-l convinge să se căsătorească cu ea. 



În cadrul primei ședințe de judecată care a avut loc în aceste zile, pensionarul italian a declarat: „Da, am fost convins de ceea ce am făcut și nu m-a obligat nimeni să mă căsătoresc.”



Femeia a început să lucreze ca îngrijitoare pentru bătrân în anul 2018, scrie Il Resto del Carlino. În octombrie 2019, cei doi s-au căsătorit, în ciuda diferenței de vârstă și a împotrivirii neamurilor.


 
O rudă a pensionarului a depus o plângere la autorități exprimându-și îngrijorarea că femeia urmărește prin această căsătorie doar averea bătrânului și că anumite sume deja fuseseră transferate deja în contul ei.



Marți, 22 februarie 2022, românca s-a prezentat în fața judecătorului. Alături de ea a fost prezent soțul său, precum și funcționarii primăriei care s-au ocupat de procedura încheierii căsătoriei și carabinierii care au efectuat cercetările după ce au primit plângerea de la ruda bătrânului.

 
După prima audiere nu sunt dovezi care să confirme „escrocheria” pe care fosta îngrijitoare ar fi organizat-o pentru a-l convinge pe pensionarul de 90 de ani să se căsătorească cu ea. 



Sumele de bani transferate în contul ei sunt legate de salariile și indemnizațiile de concediere care i se cuveneau femeii pentru lunile în care aceasta lucrase ca îngrijitoare.


La următoarea audiere, programată pentru luna iulie, va fi audiat și consultantul care a realizat analiza aprofundată privind capacitatea reală de discernământ în momentul deciziei de a se căsători.

Foto Pixabay

Sursa Rotalianul.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii