Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele primei campanii de sterilizare gratuită din 2022, la Constanța. Când are loc următoarea

ro

07 Feb, 2022 09:05 3462 Marime text
  • Animal Society a încheiat prima campanie de sterilizare gratuită din 2022 

În perioada 10 ianuarie – 04 februarie 2022, s-a desfășurat prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din municipiul Constanța. Campania face parte din proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun, derulat de Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și Primăria Municipiului Constanța.

„Înainte de cea de-a treia săptămână a campaniei, o parte din membrii echipei Animal Society a fost depistată pozitiv Covid și activitatea noastră fost suspendată pe perioada carantinei. Ne bucurăm că niciunul dintre membrii echipei nu a prezentat simptome grave și că am reușit, în pofida acestei provocări, să ducem până la capăt prima campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din Constanța, cu rezultate bune. Le mulțumim autorităților locale și constănțenilor pentru implicare și suport. Echipa noastră va reveni în Constanța cu o a doua campanie în luna aprilie” – Anca Tomescu, Președinte, Asociația Animal Society.

„Proiectul frumos început anul trecut la Constanța continuă cu succes și în 2022. S-a încheiat o primă campanie, urmează încă două. Mulțumesc tuturor constănțenilor care și-au arătat dragostea pentru animale prin implicare, au adus câinii și pisicile de rasă comună la sterilizat și au sprijinit echipele Animal Society pe teren. Vă rog să nu uitați că sterilizarea este singura soluţie care dă rezultate pe termen mediu şi lung. Doar astfel vom reuși să stopăm înmulțirea necontrolată a animalelor. Vă așteptăm, în continuare, alături de noi. Numai împreună putem schimba în bine soarta acestor suflete nevinovate.

Vreau să vă asigur, încă o dată, de faptul că la Constanța ne dorim ca animalele fără stăpân să fie îngrijite corespunzător. Anul acesta vom finaliza lucrările și la noul adăpost, care va avea în jur de 500 de spații de cazare, inclusiv locuri destinate carantinei și pentru mamele cu pui.

Vrem să oferim condiții bune, respectând normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică, pentru animalele a căror singură vină o constituie faptul că s-au născut pe stradă.” - Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

„Efort Comun pentru un viitor mai bun“ este un proiect inițiat de Animal Society, Four Paws International și Primăria Municipiului Constanța la începutul anului 2021. Proiectul presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de gestionare a populației animalelor de rasă comună din oraș, uman, eficient și sustenabil.

O a doua campanie va urma în luna aprilie 2022.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii