Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele activitatii deputatilor de Constanta nu sunt prea roze

ro

01 May, 2003 00:00 1102 Marime text

Codasi mai mult sau mai putin

In activitatea din Camera Deputatilor au ramas la urma parlamentarii PRM * Deputatul minoritatii turco-musulmane s-a preocupat mai mult de cenzurarea fumatorilor si infim de apararea intereselor etniei pe care o reprezinta * Deputatul armenilor a ramas in palmares doar cu initiativele * In anul 2003, pana la aceasta data, deputatul Aurel Daraban nu a initiat nici un proiect legislativ * In actualul mandat, deputatul Mitu a avut luari de cuvant in zece sedinte in plen, insa nu a venit cu nici o initiativa parlamentara

In mandatul 2000-2004, Constanta este reprezentata in cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei de 16 persoane, 12 deputati si 4 senatori, din aproape toate formatiunile politice. In perioada care s-a scurs de la investire si pana in prezent, alesii nostri au reusit, mai mult sau mai putin, sa sustina interesele celor care i-au ales sau sa se faca simtiti, prin initiativele lor, in viata politica.

Ariton - nici un proiect legislativ

Aflat la al doilea mandat in Camera Deputatilor, Gheorghe Ariton reprezinta PRM si este membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii. Pe parcursul acestui mandat, deputatul a fost initiatorul a patru propuneri legislative, respectiv propunerea 78 din 2001 privind despagubirea persoanelor fizice care au subscris unitati de fond la FNI, 280 din 2001 privind integrarea rromilor, iar in 2002 deputatul constantean a propus proiectul 356, pentru modificarea art. 37 din Legea 53 privind indemnizatiile si celelalte drepturi ale senatorilor si deputatilor, precum si salarizarea personalului din Parlamentul Romaniei, si proiectul 496 de modificare si completare a Legii nr. 51 privind siguranta nationala a Romaniei. Pana la aceasta data, deputatul Gheorghe Ariton nu a initiat nici un proiect legislativ.

Eserghep - integrarea rromilor

Gelil Eserghep, reprezentant al grupului PRM din Camera, este membru in Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice si se afla la primul sau mandat. In perioada scursa pana acum, deputatul a initiat un proiect pentru emanciparea si integrarea rromilor. Proiectul nu a avut insa finalitate, fiind retras de catre initiatori. In anul 2002, deputatul a propus un proiect pentru constituirea unor burse exceptionale destinate elevilor performanti din mediul rural. Proiectul a fost trimis pentru avizare la Comisia pentru buget, finante si banci si la Comisia juridica, de disciplina si imunitati. In anul 2003, deputatul constantean a propus cateva proiecte pentru completarea si modificarea Codului Muncii. Proiectele au primit avizul de la Consiliul Economic si Social.

Hasotti - protectia copiilor in materia adoptiei internationale

Membru al grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Puiu Hasotti se afla si el la al doilea mandat. Deputatul constantean este vicepresedinte al Camerei Deputatilor si membru al Comisiei Parlamentului Romaniei pentru Integrare Europeana. Sinteza activitatii parlamentare in actuala legislatura cuprinde mai multe initiative, printre care doua amendamente, acceptate de comisie, pentru Codul Vamal, diferite amendamente la legile trecute prin Comisia de cultura, precum si la Legea sponsorizarii si a mecenatului. In actualul mandat, deputatul liberal a avut mai multe initiative legislative in ceea ce priveste completarea Legii nr. 92 din 1992, pentru organizare judecatoreasca, lege ce a fost publicata in Monitorul Oficial. Deputatul constantean a propus un proiect privind protectia copiilor in materia adoptiei internationale, a mai propus modificarea si completarea Codului de Procedura Penala, a Curtii Supreme de Justitie, precum si a Legii nr. 54 pentru organizarea instantelor si parchetelor militare. Proiectul a fost inscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor. Tot in acest mandat, Hasotti a mai propus modificarea si completarea Legii partidelor politice si modificarea Legii 68 pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului.

Pambuccian - proiect aflat in dezbatere

Reprezentantul Uniunii Armenilor din Romania, Varujan Pambuccian, este presedintele Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. In actualul mandat, deputatul a avut 35 de luari de cuvant in plenul Camerei si mai multe initiative. El a propus, printre altele, modificarea si completarea Legii 70 din 1991 privind alegerile locale, proiect ce a fost respins de Camera Deputatilor. Proiectul 668 din 2002, privind modificarea si completarea Legii nr. 349 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, se afla la dezbatere in plenul Camerei Deputatilor.

Negiat - fonduri pentru construirea locuintelor

Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania este reprezentata in Camera Deputatilor de Sali Negiat. Membru al Grupului Parlamentar al Minoritatilor Nationale si al Comisiei pentru buget, finante si banci, Negiat a avut, pana acum, 16 luari de cuvant in plen si a fost initiatorul mai multor proiecte referitoare la protectia impotriva fumatului, la Legea cu privire la alegerile locale, la proiectul de lege pentru constituirea si utilizarea Fondului special de solidaritate pentru constructia de locuinte pentru tineri. De la inceputul acestui an, deputatul a initiat un proiect de modificare a O.U. a Guvernului nr. 190, privind regimul metalelor pretioase din Romania, a propus modificarea Legii privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, precum si un proiect de modificare si completare a art. 215 privind inselaciunea din Codul Penal.

Balta - 17 luari de cuvant

Deputatul Tudor Balta este membru al Comisiei pentru buget, finante si banci si al Comisiei Parlamentului Romaniei pentru Integrare Europeana. Aflat la primul mandat, deputatul constantean a avut, pana acum, 17 luari de cuvant in 8 sedinte. In perioada scursa de la investire si pana in prezent, Tudor Balta a fost initiatorul unei propuneri legislative. Este vorba de P.L. 359 din 2002, privind infiintarea comunei Baraganu, prin reorganizarea comunei Mereni, din judetul Constanta, proiect care a devenit deja lege.

Motoc - deputat din 2001

Marian Adrian Motoc este deputat de mai putin timp, deoarece l-a inlocuit, din data de 06 februarie 2001, pe Petre Chirobocea. Motoc este membru in Comisia pentru munca si protectie sociala. In perioada scursa pana acum, el a avut doua luari de cuvant in plen si este si el initiatorul unui proiect legislativ, pentru constituirea si utilizarea Fondului special de solidaritate pentru constructia de locuinte pentru tineri. Procedura legislativa a fost insa incetata prin respingerea definitiva de catre Camera Deputatilor.

Giuglea - pentru ordine si liniste publica

Stefan Giuglea este si el deputat de Constanta, din partea PSD. Aflat la primul sau mandat, Giuglea este membru al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare. In perioada de pana acum, el a avut zece luari de cuvant in sedinte in plen si este initiatorul mai multor proiecte legislative, dintre care proiectul 551 din 2001, pentru constituirea Fondului special de solidaritate pentru constructia de locuinte pentru tineri, proiectul 639 din 2001, pentru completarea si modificarea Legii privind publicitatea, proiect care a fost promulgat si publicat in Monitorul Oficial, devenind astfel lege. In anul 2003, Stefan Giuglea a initiat proiectul nr. 245 pentru modificarea si completarea art. 2 si 3 din Legea nr. 61 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, proiect care a fost inregistrat la Camera Deputatilor, pentru dezbatere, si a primit aviz de la Consiliul Legislativ.

Mitu - nu are initiative parlamentare

Octavian Dumitru Mitu este membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. In actualul mandat, deputatul constantean a avut luari de cuvant in zece sedinte in plen, insa nu a venit cu nici o initiativa parlamentara.

Naum - proiecte pentru agricultura

Membra a Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, Liana Elena Naum reprezinta grupul parlamentar al PSD. Ea a avut pana acum 16 luari de cuvant in plenul Camerei si a initiat mai multe proiecte legislative. Naum si-a pus semnatura pe proiectul 311 privind Legea creditului agricol, care a devenit Legea nr. 150 din 2003. Tot in actualul mandat, Liana Naum a propus un proiect privind cooperativele agricole, care in prezent a fost trimis pentru aviz la Comisia pentru buget, finante si banci si la Comisia juridica, de disciplina si imunitati. Proiectul nr. 588 privind modificarea si completarea Legii pentru organizarea si exercitarea profesiunii de medic veterinar se afla acum in stadiul de primire a unui punct de vedere de la Guvern. Proiectul nr. 95 din 2003 pentru completarea Ordonantei de Urgenta nr. 108, privind exploatatiile agricole, a fost dezbatut in plenul Camerei Deputatilor si a fost retrimis la comisie. Ultimul proiect legislativ care poarta si semnatura deputatei constantene este cel privind producerea si valorificarea legumelor, florilor si plantelor ornamentale de sera. Proiectul a primit avizul de la Consiliul Legislativ.

Daraban - pentru exercitarea profesiei de inginer

Din 18 ianuarie 2001, Aurel Daraban l-a inlocuit pe Octavian Stireanu in fotoliul de deputat. Daraban reprezinta grupul parlamentar PSD si este membru in Comisia pentru industrii si servicii. Pana acum, deputatul a avut luari de cuvant in opt sedinte in plen si a propus mai multe initiative legislative. Alaturi de alti parlamentari, el a propus constituirea Fondului special de solidaritate pentru constructia de locuinte pentru tineri, proiect care nu si-a gasit finalitatea, fiind respins definitiv de catre Camera Deputatilor. Proiectul nr. 106 din 2002, privind exercitarea profesiei de inginer, a primit avizul de la Comisia pentru munca si protectie sociala. Proiectul nr. 356 din 2002 pentru modificarea Legii 53, privind indemnizatiile si celelalte drepturi ale senatorilor si deputatilor, precum si salarizarea personalului din aparatul Parlamentului Romaniei, a fost retras prin respingere definitiva de catre Camera Deputatilor. In anul 2003, pana la aceasta data, deputatul Aurel Daraban nu a initiat nici un proiect legislativ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii