Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate control RAR Una din 10 maşini, pericol iminent de accident, pe străzile din Constanţa

ro

03 Sep, 2019 12:42 2122 Marime text
Peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

 Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.  Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.
 
În Județul Constanţa cifrele sunt următoarele:
Vehicule verificate: 902, dintre care 64,96% neconforme, iar 88 mașini prezentau pericol iminent de accident.
1,33% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).
În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 225 de amenzi contravenționale și au fost retrase 218 certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii