Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RETROSPECTIVĂ 2023 An morbid la malul Mării Negre. Zeci de persoane înecate în acest an

ro

26 Dec, 2023 11:35 788 Marime text
foto cu rol ilustrativ
Anul acesta a fost unul morbid la malul Mării Negre.

Zeci de persoane s-au înecat în acest an.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, de la începutul anului și până pe data de 6 septembrie 2023, în sezonul estival, erau 72 persoane înecate; 24 adulți decedați, 39 adulți salvați și 9 copii salvați.

22 februarie 2023:

Pompierii militari au fost solicitați marți dimineața să intervină la un incident produs în municipiul Constanța. Conform primelor date, o persoană înecată a fost scoasă din lac, de către cetățeni. Totul s-ar fi petrecut în apropiere de intrarea în Mamaia, zona Hotelului Oxford. Din nefericire, a fost declarat decesul acestuia. Din informațiile de la fața locului, persoana era fără adăpost, care avea aproximativ 40 de ani.

14 iunie 2023:

Un bărbat a fost scos din lac, inconștient, în Costinesti, lângă hotel Cris. Bărbatul a fost declarat decedat. 

17 iunie 2023:

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați în acea dimineață să intervină pe lacul Siutghiol. Salvatorii au intervenit pentru scoaterea din apă a unei persoane. Potrivit ISU Dobrogea victima a fost inconștientă din apă.  Din păcate cu toate eforturile depuse de cadrele medicale persoana a fost declarată decedată. 

27 iunie 2023:

Salvatorii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în acea după amiază pe Plaja 3 Papuci din Constanța, zona Reyna. Din primele informații o persoană a fost scoasă inconștientă din mare. Victima este un tânăr de 16 ani. Acesta a fost scos din mare de salvamari.  Adolescentul a fost resuscitat și preluat de echipajul SMURD C care l-a transportat la spital. 

4 iulie 2023:

În acea după amiază, Serviciul de Ambulanță Județean a intervenit în Techirghiol. A fost vorba despre un accident prin submersie. Un bărbat, turist a avut nevoie de ajutor. Potrivit cadrelor medicale, din nefericire, acesta a decedat. 

10 iulie 2023:

În acea dimineață a avut loc o intervenție de urgență  în dreptul hotelului Parc din Mamaia! Pacientul se afla în stop cardio-respirator, și i se efectua protocolulDin păcate, pacientul nu a răspuns protocolului de resuscitare și a fost declarat decedat de resuscitare.

O altă persoană a murit în acea la Techirghiol. Potrivit ISU Dobrogea, o persoană a fost scoasă din apă pe faleză în zona Sanatoriului nou. 

16 iulie 2023:

O persoană dispăruse în mare, în zona plaja Modern, în dreptul Punctului 2 Salvamar. Din păcate, bărbatul decedase. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, bărbatul avea aproximativ 22 de ani.

19 iulie 2023: 

În acea zi, prin apel la numărul unic de urgență 112, salvatorii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervenă la Hârșova, km 252, pentru a executa căutări în cazul unui bărbat în vârstă de aproximativ 60 ani, posibil dispărut în Dunăre. Bărbatul, în vârstă de 62 ani, fusese găsit, însă, din păcate, echipajul SAJ a declarant decesul acestuia.

21 iulie 2023:

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină la Techirghiol. Potrivit ISU Dobrogea o persoană a fost scoasă din apa în Techirghiol, plaja Sincai. Acea persoană se afla în stop cardio-respirator.

23 iulie 2023:

Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină în stațiunea Mamaia. Din primele informații o persoană fusese scoasă din mare la mal, inconștientă. Persoana a fost declarată decedată la locul solicitării. Conform ISU era vorba despre un bărbat de 70 de ani.

6 august 2023:

Un bărbat de aproximativ 40 de ani a murit după ce s-a înecat în mare la Costinești. Din păcate bărbatul în vârstă de aproximativ 40 ani a fost declarat decedat.

14 august 2023:

La data de 14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că 4 persoane se află în pericol de inec, în apă mării.  Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Cele 4 persoane au fost scoase la mal, de scafandrii din  cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, informează IPJ Constanța. Trei bărbați,  de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate.

Zi neagră pentru litoralul românesc! Marea își cere tributul! ISU Dobrogea anunță încă un deces în urma aventurării în valurile mării. Pe plaja din stațiunea Venus, a fost scoasă din mare, o persoana de sex masculin, inconstientă. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a făcut infarct în apă. 

O altă situație deosebit de tristă a avut loc în cursul serii de 14 august în stațiunea Costinești, în dreptul clubului nautic. Autoritățile au primit un apel de urgență privind o persoană în pericol de înec. La fața locului au intervenit TARGA Mangalia și Smurd B2 Costinești, alături de patru scafandri echipați cu o autospecială și o navă de la MRCC. Eforturile acestora erau îndreptate spre salvarea persoanei aflate în pericol. Cu toate acestea, în ciuda tuturor măsurilor luate și a intervenției prompte, persoana în cauză a fost găsită fără suflare.  

15 august 2023:

​Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia în urma unui apel 112. Și a fost un apel tragic. Trei persoane și-au pierdut viața pe data 14 august în stațiunea Mamaia. O a patra persoană a ajuns în stare gravă la spital. Din nefericire, și această a patra persoană a murit.  Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani. 

18 august 2023:

Într-o intervenție de urgență, echipajele de salvare de la ISU Dobrogea au fost chemate în ajutor pentru a salva o persoană de sex masculin care a fost scosă din mare, în Costinești. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani din București. 

20 august 2023:

Trupul bărbatului dispărut în mare la Eforie Nord a fost adus de valuri la mal pe plaja Azur din Eforie Nord. Bărbatul a dispărut în valuri vineri seară după ce ar fi salvat un bărbat și un copil aflați în pericol. 

23 august 2023:

O persoană a fost scoasă inconștientă din Lacul Techirghiol. Potrivit ISU Dobrogea la fața locului intervin SMURD Eforie si 1 echipaj SAJ. Din păcate, cu toate eforturile depuse de cadrele medicale, victima a fost declarată decedată.

3 septembrie 2023:

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină în cazul unui bărbat în pericol de înec pe plaja din Olimp. Potrivit SAJ Constanța era vorba de un bărbat de 71 de ani. Din păcate bărbatul a fost declarat decedat. 

4 septembrie 2023:

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină în stațiunea Jupiter în ajutorul unei persoane în pericol de înec. Potrivit ISU Dobrogea o persoană fusese scoasă din apă și avea nevoie de îngrijiri medicale.  Din păcate, cu toate eforturile depuse de cadrele medicale, victima a fost declarată decedată. 

10 septembrie 2023:

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină la Vama Veche în ajutorul mai multor persoane în pericol de înec. Potrivit SAJ Constanța o persoană era inconștientă și aproximativ 5 persoane erau în pericol de înec. Pacientul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, și a fost declarat decedat.


Cu toate că au murit multe persoane, norocul a fost de partea altor persoane care au fost salvate. Ascultați ce spun pompierii și salvamarii, respectați regulile”


Citește și:
RETROSPECTIVĂ: Anul 2023 marcat de tragedii rutiere la Constanța! Primar decedat în accident, grup de pietoni spulberat la 2 mai și autocare cu cetățeni ucraineni implicate în evenimente rutiere(GALERIE FOTO+VIDEO)





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii