Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantele vor fi obligate prin lege să dea gratis clienților această băutură. Despre ce este vorba?

ro

20 Mar, 2024 15:39 640 Marime text


Sursa foto: Pexels

 
  • Restaurantele, barurile și cantinele vor fi obligate, prin lege, să le ofere apă potabilă clienților care vor cere asta.
  • Legea vizează și companiile de catering, care vor fi nevoite să le pună la dispoziție apă de la robinet celor care vin să îşi ridice comenzile, potrivit știripesurse.ro.

Proiectul de lege a primit vot favorabil în Camera Deputaților, care este for decizional. Odată ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, legea va intra în vigoare.

Scopul acestei legi

Această inițiativă legislativă vine ca un răspuns la necesitatea creșterii accesibilității la apă potabilă și la combaterea consumului excesiv de băuturi ambalate, care au un impact negativ asupra mediului din cauza deșeurilor generate.

De asemenea, legea are potențialul de a reduce costurile pentru consumatori și de a promova un stil de viață mai sănătos.
 
Cât costă o apă în restaurantele din România

Această măsură reflectă o tendință globală de a asigura că dreptul fundamental la apă este respectat în toate sferele societății, inclusiv în contextul consumului alimentar. În momentul de față, românii plătesc un preț dublu, ba chiar triplu față de normal, pentru o banală apă plată la un restaurant. Pentru această nevoie trebuie să scoată din buzunar până la 20 lei.

Citește și
Apă plată sau cu bule? Oricare, apă să fie!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii