Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Școala Americană București, ansamblul ridicat de Aedificia Carpați ce încorporează un adevărat sistem de învățământ occidental

ro

22 Aug, 2023 18:00 1366 Marime text
  • Școala Americană din București a fost fondată în anii 1960 de Ambasada S.U.A.
  • Lucrările la Școala Americană au fost întreprinse de compania bucureșteană Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect.
  • Lucrările s-au desfășurat pe parcursul a 14 luni, un timp relativ scurt, în care s-a implementat efectiv în spațiul fizic un veritabil concept, premiat la final cu Trofeul Calității.
Există numeroase teorii potrivit cărora spațiul și dispunerea spațială din jurul nostru ne influențează lumea și modalitatea în care ne raportam la ea, dar și modul în care o percepem.
 
În raport de aceste teorii, visul american, care continuă să reprezinte un ideal, își regăsește poate un prim pas pe drumul împlinirii prin Școala Americană din București, un ansamblu de clădiri ridicat de compania bucureșteană Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect, ansamblu ce încorporează mai mult decât niște clădiri - un adevărat sistem.


 
Instituție de învățământ de prestigiu din Capitală, Școala Americană găzduiește elevi și preșcolari de diferite naționalități, oferindu-le un sistem de învățământ internațional recunoscut, cuprins într-un ansamblu de clădiri special conceput.
 
Lucrările la Școala Americană s-au desfășurat pe parcursul a 14 luni, un timp relativ scurt, în care s-a implementat efectiv în spațiul fizic un veritabil concept.
 
Cu toate acestea, eforturile constructorilor și specialiștilor au fost recompensate cu Trofeul Calității.
 
Fondată de Ambasada Statelor Unite ale Americii
 
Școala Americană a fost fondată în anii 1960 de către Ambasada Statelor Unite ale Americii și este situată în Voluntari, pe Bulevardul Pipera.
 
Limba de predare este engleza, iar la absolvirea unității de învățământ, elevii primesc diploma de bacalaureat internațional.
 


Școala găzduiește peste 900 de elevi, din peste 60 de țări.
 
Așa cum arătam anterior, în ce privește ridicarea ansamblului pe care îl reprezintă Școala Americană, mai mult decât construirea unei școli, proiectul a presupus dezvoltarea unui ansa blu de clădiri care să găzduiască instituții de învățământ în sistem american.
 
Mii de metri pătrați la dispoziția elevilor
 
Edificat în perioada anilor 2001 – 2002, ansamblul a fost proiectat de SC Carpați Proiect SA, șef proiect fiind dr. arh. Adrian Spirescu.
 
Suprafața desfășurată a complexului este de 19.500 mp, terenurile de sport se întind pe o suprafață  de 17.500 mp, iar drumurile și parcajele cuprind 17.200 mp.
 


Ansamblul reprezentat de Școala Americană include astfel grădiniţă, şcoală generală, colegiu, cu spaţii anexe: auditorium, sala de sport, club, cafeteria, toate extinse pe suprafața de 19.500 de metri pătrați.
 


Investiția a fost completată cu lucrări exterioare adiacente: terenuri de fotbal, baschet, tenis, zone de agreement și spații verzi, în suprafață totală de 6 hectare.
 
Proiectul reprezentat de Școala Americană a fost premiat cu Trofeul Calității.
 
Citește și
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
„Aspirație către spiritualitate, într-un București frământat“ - Schitul Darvari și lucrările ce l-au purtat din veacul lui Ghica-Voievod în prezent

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii