Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii RADET Constanţa, despre dosarul în care un avocat a câştigat lupta debranşărilor

ro

27 Apr, 2015 00:00 4661 Marime text
În ediţia din 21 aprilie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Un avocat constănţean a obţinut o primă victorie în lupta debranşărilor de la RADET“. Subiectul se centra asupra dosarului în care un avocat constănţean a obţinut o primă victorie în lupta dintre constănţeni şi RADET Constanţa şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile de Gospodărire Comunală, în ceea ce priveşte debranşările de la reţeaua centralizată de termoficare.
 
Am solicitat un punct de vedere cu privire la acest subiect şi reprezentanţilor RADET Constanţa. În cele ce urmează, prezentăm răspunsul oficial al reprezentanţilor regiei: „La data de 28.10.2014, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ, a fost înregistrat dosarul nr. 394/36/2014, având ca obiect «anulare act administrativ», prin care s-a solicitat de către reclamanţii Izabela Claudia Bucur, Mirela Luminiţa Bănăţeanu, Valentin Hobai, Niculae Arsene, Mihai Bobeica, Mihai Lalu, Constantin Paulică Arsenie, Iordan Niţescu, Constantin Spiridon, Ioana Roxana Chircu, Aurel Dumitru, Cristache Sârbu, Adrian Ion, Aurel Lepădatu şi Constantin Florea «anularea ordinului nr. 91/2007 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice», RADET Constanţa fiind chemată în judecată pentru opozabilitate. După cinci termene de judecată, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a soluţionat dosarul, în sensul că a admis excepţia în anulare astfel cum a fost precizată, dispunând anularea prevederilor art. 249 din Ordinul nr. 91/2007 emis de pârâta Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală pentru aprobarea regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică. Respinge în rest acţiunea în anulare. Această hotărâre are drept de recurs, deci nu este definitivă, şi nici executorie“.

„RADET Constanţa aplică dispoziţiile Ordinului, deoarece acesta reglementează desfăşurarea activităţilor specifice serviciilor publice de alimentare cu energie termică utilizată în scopuri industriale şi pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum, respectiv producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice în sistem centralizat, în condiţii de eficienţă şi la standarde de calitate, în vederea utilizării optime a resurselor de energie şi cu respectarea normelor de protecţie a mediului, acest ordin reglementând, de asemenea, şi relaţiile dintre operator şi utilizator“, precizează reprezentanţii RADET Constanţa.

Un avocat constănţean a obţinut o primă victorie în lupta debranşărilor de la RADET (document) 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii