Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avocat constănţean a obţinut o primă victorie în lupta debranşărilor de la RADET (document)

ro

21 Apr, 2015 00:00 8446 Marime text
Un avocat constănţean a obţinut o primă victorie în lupta dintre constănţeni şi RADET Constanţa şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile de Gospodărire Comunală în ceea ce priveşte debranşările de la reţeaua centralizată de termificare.

Avocatul Izabela Claudia Bucur a postat, ieri, pe reţeaua de socializare Facebook următorul mesaj: „S-a admis acţiunea privind anularea art. 249 din Ordinul nr. 91/2007 privind interzicerea debranşărilor / deconectărilor de la RADET după anul 2007“. Reamintim că articolul 249 din ordinul 91/2007 prevede: „Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament“.
 
La Curtea de Apel Bucureşti, pe 28.10.2014, a fost înregistrat dosarul nr. 394/36/2014, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, materie Contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect „anulare act administrativ“. Părţile dosarului sunt: avocatul Bucur Izabela Claudia, ce reprezintă 15 constănţeni, în calitate de pârât , şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile de Gospodărire Comunală şi Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Constanţa, în calitate de pârâţi.
 
Ieri, magistraţii completului 26 Fond au admis în parte cererea. „Admite excepţia lipsei procedurii prealabile invocată de pârâte. Admite în parte acţiunea în anulare astfel cum a fost precizată. Dispune anularea prev. art. 249 din Ordinul nr. 91/2007 emis de pârâta Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile publice de Gospodărie Comunală pentru aprobarea regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică. Respinge în rest acţiunea în anulare pentru lipsa procedurii prealabile. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la această instanţă, Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a CAF“, au decis magistraţii, în şedinţa publică din 20.04.2015.
 
Fiind întrebat cum comentează această situaţie, directorul general al RADET Constanţa, Nela Ştefan, a declarat: „Modificarea unui articol trebuie făcută de legiuitorul care l-a emis, în acest caz, de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile de Gospodărire Comunală“. „Dacă se modifică un articol, va fi valabil pentru toată ţară. Vom vedea şi noi acest dosar şi vom lua legătura cu legiuitorul“, a precizat Nela Ştefan. Pentru a afla mai multe informaţii despre acest dosar şi dacă există şi alte situaţii de acest fel, am formulat o solicitare către RADET Constanţa, în baza Legii 544 privind accesul public la informaţiile publice, urmând să revenim cu amănunte dupa ce vom primi raspuns.
 
În ataşament puteţi consulta Ordinul nr. 91 din 20 martie 2007 pentru aprobarea regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică, emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală, publicat în Monitorul Oficial nr. 350 din 23 mai 2007.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii