Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reparații capitale la clădirea Bursa Nouă, deținută de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța

ro

15 Nov, 2021 00:00 2238 Marime text
  • Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța va repara capital și recompartimenta clădirea Bursa Nouă
 
 
Primăria Constanța a emis vineri, 12 noiembrie, o autorizație de construire pentru Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța pentru o investiție.
 
Prin AC 930, din data de 12.11.2021, CN APM Constanța va repara capital și recompartimenta clădirea Bursa Nouă și va organiza execuția lucrărilor, la incinta din zona Dana 16. Documentul este valabil 12 luni.
 
Amintim că în vara 2020, Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru achiziția serviciului de proiecte, execuție și modernizare, cât și demolare parțială a clădirii Bursa Nouă.
 
Atribuirea a avut loc la data de 20 iulie 2020, iar valoarea finală a proiectului este în valoare de 9.616.098,1 lei.
 
Obiectul investiției constă în proiectarea reparației capitale a construcției, conform variantei minimale a expertizei tehnice și a lucrărilor solicitate de către Entitatea Contractanta, proiectarea demolării corpului anexă, întocmirea documentațiilor tehnice pentru obținerea Certificatului de Urbanism, Avizelor și Autorizației de Construire și Demolare și întocmirea Certificatului Energetic al Clădirii în vederea recepționării clădirii și execuția lucrărilor.
 
Clădirea a fost dată în folosința în anul 1940 și în funcție de necesități, asupra ei au fost realizate modificări structurale, fără a se realiza și lucrările de consolidare necesare. Se intenționează reabilitarea întregii clădiri, eliminarea modificărilor structurale care afectează clădirea, reconfigurarea (compartimentarea pe vertical și orizontal) Sălii Mari și demolarea corpului anexa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Clădirea Bursa Nouă va fi reabilitată! Administrația Porturilor Maritime investește peste 9,5 milioane lei (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii