Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regele Philippe al Belgiei „Îmi exprim speranţa că aceste lupte se vor încheia în curând, că vom reconstrui o Ucraină liberă şi prosperă“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

17 Jun, 2022 13:41 1200 Marime text
Regele Belgiei
Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, 17 iunie 2022, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor susține o declarație de presă în cadrul căreia a vorbit și despre războiul din Ucraina. 

„Domnule preşedinte, vă mulţumesc că m-aţi primit la Constanţa şi pentru cuvintele frumoase. Azi am emoţii puternice; furie, mândrie şi speranţă. Sunt furios pentru că o naţiune suverană a fost invadată brutal sub privirile tuturor prin încălcarea sângeroasă a tratatelor internaţionale. Agresiunea rusă împotriva Ucrainei a provocat în Europa suferinţe incomensurabile în rândul populaţiei nevinovate. Armele au adus moartea şi ne-au aruncat continentul în război din nou. În al doilea rând, mândrie pentru că ţările europene s-au unit în faţa acestui act de barbarie, acestor abuzuri şi violenţelor de nedescris. Uniunea Europeană a reacţionat împreună, la unison, împotriva agresorului şi a adoptat sancţiuni. De asemenea, NATO a reacţionat rapid mobilizând trupe şi echipamente militare pe Flancul Estic” - a precizat Regele Philippe.


Monarhul s-a adresat și militarilor prezenșți în Baza de la Mihail Kogălniceanu.

„Prezenţa voastră aici, militari din şapte state NATO, departe de casă, uneori în condiţii dificile, arată că solidaritatea unei Alianţe este măsurată în momente critice. Am venit să vă susţin. Familiile voastre vă simt lipsa. Nu în ultimul rând, îmi exprim speranţa că aceste lupte se vor încheia în curând, că vom reconstrui o Ucraină liberă şi prosperă. Sprijinul Occidentului nu se va opri după încheierea ostilităţilor. Valorile noastre vor triumfa: democraţia, libertatea, solidaritatea şi respectarea drepturilor omului„.“ - a mai menționat Regele Philippe. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii