Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Refugiată din Ucraina, ajunsă în România. "Un copil de mână, unul în pântece, un câine și un rucsac în spate"

ro

28 Feb, 2022 22:44 1971 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat luni, 28 februarie, că, de la debutul conflictului din Ucraina, au intrat în România 74.701 de cetăţeni ucraineni, dintre care 718 au solicitat azil. Din cei peste 74.000 de ucraineni, 40.340 au ieşit din ţară. 

Printre cei care sunt în tranzit prin țara noastră este Maria, povestea ei a fost publicată de Inspectoratul general pentru Situații de Urgență pe Facebook:


"Un copil de mână, unul în pântece, un câine și un rucsac în spate. 
Cu atât a putut să fugă din calea războiului, Maria. 


Are 34 de ani și până în dimineața zilei de 24 februarie știa că bebelușul ei se va naște peste două luni, în Kiev. 
Astăzi, după un drum istovitor, de trei zile și trei nopți, a ajuns în România. În urmă cu 72 de ore nu știa încotro se îndreaptă. În spate era război. Unul în care și tatăl copiilor ei a rămas să lupte și să-și apere țara. În față, femei și copii care fugeau îngroziți. 


Astăzi, și-a regăsit speranța. De mână cu fetița de șase ani a făcut primul pas în siguranță. 



După ce a fost consultată de paramedici SMURD, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, iar ulterior, de un medic specialist din Botoşani și a primit asigurări că pruncul nenăscut este bine și-a continuat drumul spre Praga.


Aceasta este doar una din sutele de povesti ale oamenilor către trec, în aceste zile, granița spre libertate și siguranță."


Numărul de refugiaţi care intră în România, în urma conflictului din Ucraina, va depăşi foarte curând 100.000 de persoane, dacă acţiunile militare vor continua la actuala intensitate, estimează surse guvernamentale.

Foto Facebook/ IGSU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii