Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitele si uniformele scolare verificate de comisarii ANPC (galerie foto)

ro

06 Sep, 2019 16:17 1529 Marime text
Indiferent de statutul oficial pe care îl au comisarii, aceștia sunt și părinți și cunosc importanța începerii anului scolar și de a pune la dispoziția copiilor rechizite de calitate.

O dată cu începerea noului an scolar, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a demarat acțiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor și ghiozdanelor școlare. ANPC precizează că tematica de control este în plină desfășurare. 

Va prezentam rezultatele preliminare ale actiunilor de control desfasurate de comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov in complexul comercial Dragonul Rosu din comuna Dobroesti, judetul Ilfov si Coplexul Comercial Doraly din Comuna Afumati – judet Ilfov:

- au fost aplicate 63 amenzi contraventionale in cuantum de 488.000 lei si 11 avertismente conform Legii 270/2017, insotite de planul de masuri de remediere a deficientelor constatate;

- la un numar de 211.504 produse, in valoare de 1.098.939 lei, s-au constatat deficiente de informare a consumatorilor, respectiv netraducerea in limba romana a elementelor de caracterizare la rechizite, lipsa compozitie fibroasa si a instructiunile de intretinere la uniformele scolare si ghiozdane.
 
În timpul actiunilor de contol s-au identificat acuarele fara documente de calitate, blocuri de desen la care s-a constatat ca nu respectau conditiile declarate in sensul ca pe coperta se declara ca au 20 file de A4 iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca produsul continea 10 file/A4 albe si 1 fila roz, caiete de matematica la care s-a constatat ca nu respectau conditiile declarate, in sensul ca pe coperta se declara ca au 96 file de A4 iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca produsul continea 85 file/A4.
 
„Sansele celor mici de a invața sunt direct legate de calitatea materialelor scolare. Daca acestea nu trec printr-un filtru competent nu ne putem gandi la siguranta celor mici. Marea noastra majoritate suntem in primul rand parinti si trebuie cu ajutorul oricaror  parghii ce ne stau la dispozitie sa ne asiguram ca viata si sanatatea, si nu in ultimul rand educatia micutilor este la adapost de faradelegi!” a declarat domnul Horia-Miron Constantinescu, Presedintele ANPC.

Sursă foto: ANPC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii