Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie în Portul Constanța Tânăr, depistat de polițiști conducând drogat și cu permisul suspendat

ro

10 May, 2024 11:03 505 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

În cadrul unei razii în Portul Constanța, derulate ieri, 09 mai, un tânăr de 24 de ani a fost prins de polițiști la volan cu permisul suspendat. După ce a fost testat pentru consumul de droguri, agenții au constatat că rezultatul a ieșit pozitiv. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, transmite Inspectoratul de Poliție (IPJ) Constanța, printr-un comunicat.

Poliția transmite că acesta este doar un exemplu, iar în cadrul raziei de ieri, au fost legitimate peste 450 de persoane, și verificate peste 400 de autovehicule. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, însumate la aproximativ 18.300 de lei.
  
La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie de amploare în Portul Constanța, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În cadrul activităților derulate, au fost legitimate 454 de persoane și au fost verificate 407 de vehicule.
 
Au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.300 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării două permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemplu :

La data de 9 mai a.c., în jurul orei 11.12, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța-Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 24 de ani, care ar fi condus un autoturism, în Portul Constanța, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și specialiștilor din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:
Polițiștii fac razie în Portul Constanța! (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii