Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea drumului de acces la ecluza Năvodari, în atenția APM Constanța

ro

18 Nov, 2019 00:00 3016 Marime text

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru reabilitarea drumului de acces spre ecluza Năvodari.


Ulterior, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunțat că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul „Reabilitare drum acces ecluza Năvodari“. Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța, zilnic, între orele 9.00-13.00. De asemenea, cei interesați pot depuse eventuale sugestii șu observații.


Reamintim că, vara trecută, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a anunțat numele societății care și-a adjudecat contractul „Reabilitare drum de acces la ecluza Năvodari“. Valoarea contactului este de 650.000 de lei, iar societatea câștigătoare este Ambient Building SRL.


Drumul de acces spre ecluza Năvodari se desprinde din DJ 226 (relația Năvodari - Corbu) și după 190 de metri continuă pe malul stâng al canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, până la ecluză. Acest drum este parțial asfaltat și parțial din piatră, fiind greu circulabil din cauza gropilor și denivelărilor. În cei peste 31 de ani de exploatare, partea carosabilă nu a fost reparată și întreținută. Accesul spre ecluza Năvodari nu face parte din categoria drumurilor publice, fiind destinat traficului rutier de autoturisme aparținând personalului de exploatare din zona, autovehicule de transport ocazional ușor de marfă și autospeciale (salubritate, pompieri, salvări etc.), transporturi speciale și utilaje grele pentru intervenții la ecluză, alte transporturi pe drumul tehnologic al canalului.


Drumul se poate încadra în clasa tehnică V cu un trafic apreciat ca foarte redus, având o intensitate orară de calcul mai mică de 75 de vehicule etalon (autoturisme) pe perioada de perspectivă de 15 ani. Având în vedere depășirea duratei de exploatare a drumului, fără efectuarea de lucrări semnificative de reparații și din cauza circulației autovehiculelor grele de transport (camioane și automacarale de tonaj mare) și a lipsei elementelor sistemelor de preluare și scurgere a apelor, starea tehnică actuală a drumului se află în stadiu de degradare avansată cu tendințe de înrăutățire până la a deveni impracticabil în lista lucrărilor de reabilitare. Pentru evitarea distrugerii mijlocului fix și pentru creșterea siguranței circulației rutiere, se impune reabilitarea drumului de acces la ecluza Năvodari.
 

Ambient Building SRL, în datele Registrului Comerțului


Înființată în anul 2008, societatea are sediul în municipiul Constanța, strada Vârful cu Dor. Capitalul social subscris de 800 lei, integral vărsat, este compus din 40 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 20 de ani. Constantinescu Marius este asociat unic și administrator al societății care se ocupă de lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În anul fiscal 2016, firma cu 13 salariați a declarat o cifră de afaceri de 496.730 lei și un profit de 7.247 lei. De asemenea, în anul 2017, firma cu 6 salariați a avut un profit de 358.407 lei și o cifră de afaceri de 1.074.788 lei. Situația financiară pe anul 2018 arată astfel: 5 salariați, cifră de afaceri de 1.670.270 lei și un 672.096 lei.


Citește și:

Drumul de acces la ecluza Năvodari va fi reabilitat de Ambient Building SRL (document)

Drumul de acces la ecluza Năvodari va fi reabilitat (document)

Ambient Building SRL va reabilita turnul de comandă de la Ecluza Năvodari. Ce sumă va încasa de la CN ACN Constanța (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii