Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie în județul Giurgiu! Bărbat cu alcoolemie critică, prins la volanul unei mașini, un adevărat pericol

ro

14 Aug, 2023 10:45 911 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • IPJ Giurgiu a transmis într-un comunicat de presă recomandări pentru o minivacanță de Adormirea Maicii Domnului fără incidente neplăcute.
  • Un bărbat de 46 de ani din Giurgiu a fost prins ieri, pe 13 august 2023, la volan de polițiștii din municipiu cu alcoolemie critică de 1,33 mg/l.
  • Tot duminică, un tânăr de 20 de ani a fost depistat de forțele de ordine din județ sub influența substanțelor psihoactive la volanul unei mașini, fără să aibă permis de conducere.
 
Potrivit Poliției din Giurgiu, forțele de ordine continuă să acționeze pe raza județului, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Acțiunile vizează prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.
 

„De asemenea, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și a bâlciului organizat în Parcul Tineretului, din municipiul Giurgiu, polițiștii și jandarmii asigură o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției“, informează sursa citată.

 
Pe această cale, dacă participați la manifestările organizate cu acest prilej, autoritățile vă recomandă să:
 
  • Nu vă lăsați copiii nesupravegheați, aceștia se pot rătăci ușor în mulțime
  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi la numărul unic de urgență 112 – apel gratuit
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool! NU consumați substanțe cu efect psihoactiv
  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau droguri!
  • Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.
  • Respectați indicațiile polițiștilor.
 
În cadrul acțiunilor desfășurate, în ultimele 24 de ore – începând de duminică, 13 august 2023, polițiștii și jandarmii au desfășurat trei acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la evenimentele semnalate.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.964 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce patru permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare.
 
În acest context, au fost legitimate 304 persoane, verificate 43 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, au fost controlate 286 de vehiculele, 83 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.
 
Șofer din Giurgiu, prins la volan cu o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
Conform IPJ Giurgiu, la data de 13 august 2023, ora 18:00, pe șoseaua Alexandriei, din municipiul Giurgiu, a fost depistat, un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Tânăr drogat de 20 de ani, prins la volan fără permis
 
Poliția Giurgiu a anunțat că la data de 13 august 2023, ora 20:20, pe strada Viespilor, din municipiul Giurgiu, a fost depistat un tânăr, de 20 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
 
La ora 23:30, pe DJ 411, în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni au depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitatea Singureni, în timp ce conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța benzodiazepină, fiind ulterior transportat la spital, pentru recoltarea probelor biologice.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, mai adaugă polițiștii din Giurgiu.

Citește și:

ISU Giurgiu: Incendiu stins după 11 ore în localitatea Mihai Bravu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii