Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan, despre pensionarea anticipată „În România există o problemă de inechitate crasă în sistemul de pensii”

ro

22 May, 2021 15:52 2459 Marime text
  • Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut precizări despre renunțarea la pensionarea anticipată, în cadrul vizitei de sâmbătă de la Constanța.

"Aici lucrurile trebuie privite într-o strategie. În România există o problemă de inechitate crasă în sistemul de pensii și în același timp de aplicare diferențiată a unei legi care ar trebui să fie aceeași pentru toata lumea. Și atunci, strategia corectă și asumatș de țară este ca sistemul să fie reformat, pensiile să fie pe baza de contributivitate, să aduncem echitatea, sistemul de pensii să fie sustenabil și nu improvizat și folosit mai ales în perioade electorale și, de asemenea, oamenii să fie stimulați să rămână în viața activă, pentru că altfel pe termen lung nu ma poți să vorbești de sustenabilitate. Aceasta este strategia Guvernului pe care ne-am asumat-o fără nicio reținere", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Constanța.

Despre mărirea stagiului de cotizare, ministrul Turcan a declarat că vor propune o legislație care să-i avantajeze pe pensionari.

„Am văzut aceste speculații și varianta legislativă pe care o vom propune cu siguranță îi va avantaja pe pensionari și nu-i va dezavantaja. Nu o să încep acum să vă dau detalii din formula legală pe care lucrăm la Ministerul Muncii dar cert este că atunci când va veni noua lege a pensiilor, va fi reformatoare și în avantajul pensionairlor, în special prin reducerea inechităților", a transmis ministrul Muncii.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii