Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:16 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat „Formularul de localizare a pasagerului urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie“(video)

ro

05 Dec, 2021 16:46 1184 Marime text

 
Raed Arafat a anunțat duminică, 5 noiembrie că persoanele care intră în România ar urma să completeze formularul de localizare a pasagerului, începând cu data de 20 decembrie.

Conform unui comunicat transmis de Guvern, măsura utilizării formularului de localizare a pasagerului a fost analizată având în vedere „numărul mare de români aşteptaţi să revină în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei şi facilitarea liberei circulaţii, în contextul apariţiei şi extinderii noii tulpini Omicron“.

 

„Formularul de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF - Passenger Locator Form, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrare în aeroporturi şi unde persoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă, să îl prezinte la graniţă sau la sosire la graniţă, dacă este, pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată.

Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular“, a spus Raed Arafat.

 


Acest formular este cunoscut deja la nivelul țărilor europene.
 

„Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există şi au trebuit să îl completeze înainte să călătorească sau la sosire în ţara respectivă, aşa că România va introduce şi acest tip de formular începând cu 20 decembrie“, a menţionat secretarul de stat.

 
Amintim că cele două persoane confirmate cu varianta Omicron au simptome minore.  Alexandru Rafila s-a declarat optimist în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a celor doi români.

 Sursa foto: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii