Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila „Trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină”

ro

05 Dec, 2021 14:35 1463 Marime text
  • El a subliniat că un alt criteriu important este aplicabilitatea măsurilor.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 noiembrie, în contextul confirmării primelor două cazuri cu varianta Omicron în România, că ar putea fi necesară adoptarea unor măsuri temporare, pentru a limita răspândirea virusului.


 

„Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate, încât să limităm - nu putem să excludem -, dar să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România.

E un lucru important de ştiut - trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină.

În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puţine informaţii legate de evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi cu această tulpină şi de eficacitatea răspunsului imun după boală sau după vaccinare faţă de această nouă tulpină", a arătat ministrul.




Cele două persoane confirmate cu varianta Omicron au simptome minore. Acesta s-a declarat optimist în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a celor doi români.




Ministrul Sănătăţii a adăugat că în cadrul întâlnirii de la Guvern vor fi prezentate mai multe scenarii şi vor fi formulate propuneri menite să limiteze transmiterea variantei Omicron în România.



El a subliniat că un alt criteriu important este aplicabilitatea măsurilor, conform AGERPRES.



Amintim că, premierul Nicolae Ciucă va avea duminică o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei, în contextul apariţiei în România a două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Sursa foto: Facebook.com/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii