Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Raed Arafat, despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

ro

01 Oct, 2021 15:01 3939 Marime text
  • Șeful DSU, despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 

„Primul echipaj de intervenție a sosit la 9.56. Resursele puse la dispoziție de ISU au fost de 5 ofițeri, 128 subofițeri, 51 mijloace. SAJ ce s-a calculat la fața locului - au fost 10 ambulanțe, posibil altele care au mai plecat cu pacienții”

Au mai fost mobilizate din județul Ialomița o ambulanță de multiple victime și o ambulanță de prim ajutor, din jud. Călărași o ambulanță multivictime, 7 de prim ajutor și de la Galați o ambulanță multivictime”, spune șeful DSU, Raed Arafat.

Alături de Raed Arafat e Cristian Radu, prim adjunct al IGSU, Rodica Tudoran, șefa UPU de la SCJU, prefectul Silviu Coșa, Cristina Schipor, șefa DSP Constanța.

„Incendiul s-a manifestat în secția de ATI, pe o suprafață de 250 mp", a spus colonelul Cristian Radu. 

„Incendiul a fost lichidat la 10.55, la o oră de la apel. În spital au fost 125 de pacienți internați. 5 pacienti non-covid și 120 pacienți covid, din care 10 la ATI", a spus Arafat.

„După verificarea cifrelor, la acest moment nu este necesară evacuarea unor pacienți în alte județe. Nu avem pacienți cu arsuri. Ei vor rămâne în județul Constanța. Au fost identificate 201 paturi care au fost activate", a spus Arafat.

„Sunt mici mișcări ale pacienților între spitale. Pacienții au fost împărțiți între trei spitale - SCJU, Spitalul Militar și Spitalul de Pneumolgoie. În SCJU s-au internat 16 pacienți - din care 8 pacienti ATI covid. Restul până la 42 au fost transferați la Palazu și la Agigea. Acum mai sunt 6 pacienți și cei trei membri ai personalului sanitar, în curs de evaluare. La Spitalul Militar au ajuns 29 de pacienți și un pacient a decedat în timpul transportului. În acest moment, la Pneumologie sunt 50 de pacienți”, spune Rodica Tudoran.

„Am avut 7 persoane decedate. La început s-a confirmat cifra de 9. Când raportăm date în dinamică astfel de lucruri se întamplă", a spus Arafat.

Raed Arafat spune că cei doi pacienți care au murit în afara Infecțioaselor au fost numărați de două ori din greșeală.

„La spital au fost două controale. Unul în 2020 și unul în februarie 2021. Au fost găsite nereguli la instalații electrice și unele de siguranță. Nefuncționalitatea senzorilor pentru detectarea incendiului. Revin la un aspect - aici nu putem să tragem la răspundere. Există un procuror care se ocupă de aceste aspecte", a declarat Raed Arafat. 

 

„Nu există o solicitare de depunere de acte prin care se solicită autorizație pentru siguranță la incendiu, chiar dacă exista obligația datorată de lucrări edificate. Erau obligați să ceară din 2008.” 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii