Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat „Achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de una din firmele participante“ (VIDEO)

ro

05 Jan, 2022 16:42 1329 Marime text
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a anunţat astăzi, 5 ianuarie 2022 că achiziţia de teste COVID-19 din salivă pentru şcoli a fost contestată de către una din firmele participante la licitaţie.

Din acest motiv săptămâna aceasta nu vor putea fi semnate contractele subsecvente necesare.

"Din păcate, am fost anunţaţi la data de 5 ianuarie de către Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate că achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanţe. Nu vom aştepta după asta decizia celei de-a doua instanţe, legea ne permite să semnăm după decizia primei instanţe, dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitaţiei făcute de ONAC, nu va putea semna, din păcate, săptămâna asta contractele subsecvente până se pronunţă CNSC şi sperăm să avem pronunţarea cu celeritate în acest sens şi atunci vom continua. Sunt oferte, sunt companii care au promis că vor aduce, dar cu contestaţia ştiţi foarte bine sunt nişte reguli pe care nu avem cum să le încălcăm şi care vor trebui să fie respectate. Aceasta este problema cu care ne confruntăm săptămâna aceasta şi poate la începutul săptămânii viitoare", a declarat Raed Arafat în cadrul unei declarații de presă la finalul ședinței de Guvern.


 

Sursa video: Facebook/Guvernul României
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii