Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:33 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat a făcut anunțul Răniţii de la Petromidia transferaţi în Germania au fost operaţi. Care este starea acestora (video)

ro

08 Jul, 2021 14:52 1658 Marime text
  • Cele două persoane rănite în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, transferate în Germania, au fost operate, starea lor fiind stabilă, a anunţat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă , Raed Arafat.

Ultimul mail l-am primit de la ataşatul nostru de Interne ieri, ultimul mesaj că au fost operaţi şi că sunt într-o stare stabilă", a declarat Arafat, după şedinţa de Guvern.

DSU sprijină eforturile pentru a găsi locuri afară, mai ales că avem şi pârghii prin ataşaţii de Interne ai MAI

Pentru cazul de la Petromidia ne-am implicat pentru că rolul Departamentului prevăzut şi în protocolul nostru discutat cu Ministerul Sănătăţii este să găsim locurile în afară. DSU sprijină eforturile pentru a găsi locuri afară, mai ales că avem şi pârghii prin ataşaţii de Interne ai MAI. Pentru cei de la Petromidia ataşatul nostru din Austria şi ataşatul nostru din Germania au început contactele cu mai multe spitale şi a fost spitalul Offenbach cu cel mai pozitiv răspuns concret", a mai adăugat Raed Arafat.

Incendiul de la Petromidia

Amintim că în data de  2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu  la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
 
Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută  a fost găsită decedată.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat  cu următoarele mijloace de intervenție : 14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă; 3 Autocamioane de intervenție; 4 motopompe de mică și mare capacitate; 1 autospecială CBRN; 1 autospecială transport victime multiple; 1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă; 6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor; 6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2); 2 elicoptere SMURD. Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.


Planul Roșu de Intervenție a fost  dezactivat la ora 16:20.

Ti-a placut articolul?

Comentarii