Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea celor tineri stă în faptă, a celor bătrâni în chibzuinţă „Sfatul bătrânilor“ din Mihail Kogălncenu s-a reunit pentru a patra oară (galerie foto)

ro

18 Apr, 2014 00:00 1928 Marime text
„Arta de a îmbătrâni este arta de a apărea în faţa generaţiilor care vin după tine ca un sprijin şi nu ca un obstacol, ca un confident şi nu ca un rival”, spune un dicton celebru. După acest principiu se ghidează şi cei peste 150 de bătrâni care au fost ieri invitaţii administraţiei publice locale de la Mihail Kogălniceanu pentru a lua parte la Sfatul bătrânilor. În vechime, cetăţile erau conduse conform deciziilor luate de cei înţelepţi la o reuniune numită astfel - Sfatul bătrânilor. Iar cum în Mihail Kogălniceanu sunt mulţi vârstnici care încă mai au un cuvânt de spus şi un sfat de oferit, primarul Ancuţa Belu a decis înfiinţarea unei consfătuiri unde bunicii satului să poată spune care sunt problemele cu care se confruntă în comunitate şi ce soluţii ar putea da. Întâlnirile au ajuns deja la cea de a patra ediţie, iar pentru că se apropie şi sărbătoarea Paştelui, cei care au răspuns prezent invitaţiei primarului au primit din partea sa şi un mic dar.

„A fost cea de-a patra întâlnire cu bătrânii, am act de problemele lor şi am profitat de ocazie pentru a le face cunoştinţă cu cei doi noi preoţi paohi de la bisericile din localitatea noastră, Florea Radu şi Tătaru Neculai. Ideea cu «Sfatul bătrânilor» a venit de la un localnic în vârstă, care mi-a sugerat să ne adunăm şi să vorbim pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă şi cum le putem rezolva. De asemenea, ţin să le doresc un sincer La mulţi ani, Paşte fericit, multă sănătate şi numai bine tuturor locuitorilor comunei!“, a fost mesajul primarului comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.
Potrivit organizaatorilor acestor întâlniri, reuniunile celor înţelepţi cu autorităţile locale se petrec trimestrial. La sfat au venit bătrâni din toate zonele comunei, care au avut diverse profesii de-a lungul timpului, astfel încât poveţele lor au acoperit domenii diferite.

Ti-a placut articolul?

Comentarii