Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Provocare la 40 de ani Un om de afaceri sătmărean va merge cu bicicleta de la Constanţa la Satu Mare

ro

15 Apr, 2018 08:48 3937 Marime text
Marius Bucureştean dă costumul de director pe echipamentul de biciclist pentru provocarea vieţii lui. Bucureştean nu este ciclist, cursa fiind pentru el o provocare pe care o amână de 20 de ani.

Marius Bucureşteanu este un prosper om de afaceri din judeţul Satu Mare, care a cunoscut succesul în domeniul preluării de fier vechi şi a prelucrării lui. Dacă în viaţa profesională a reuşit, i-a rămas o provocare pe care nu a putut să o îndeplinească, o cursă de anduranţă cu bucicleta, de la Constanţa la Satu Mare.

 „Eu acum 20 de ani mi-am propus să fac cursa asta, atunci aveam altă condiţie fizică, eram profesor de sport, proaspăt absolvent de facultate, altfel mă ajuta corpul să o fac. Acum eu nu am fizic de biciclist, dar am dorinţa asta de a reuşi, de a realiza visul acesta pe care ăl amân de 20 de ani şi am considerat că aniversarea de 40 de ani este o ocazie bună pentru aşa ceva”, afirmă biciclistul.

„Acum am totul pregătit, bicicleta cu care voi merge este undeva la 1500 de euro, deci nu e vârf de gamă. Am şi una de rezervă în caz că se întâmplă ceva cu asta. Voi porni de la Constanţa la Satu Mare tocmai pentru motivarea psihologică, că pedalezi mai motivat când e îndrepţi spre casă. Am făcut rezervările peste tot şi inclusiv ştiu şi ce voi mânca acolo unde voi ajunge, ce mănânc dimineaţa, ce îmi pun cu mine pentru după masă”, afirmă Marius. 

 
Pentru cursă se pregăteşte cât de des poate, iar următoarea zi de antrenament este în acest weekend, când va parcurge peste 200 de kilometri, cu de toate, de la drum drept până la pante şi serpentine, pentru a simula drumul pe care îl va avea în cursă. 

„Mi-am programat să ajung în trei zile acasă. Pornesc în 9 mai şi ar trebui să fiu în 11 mai acasă. Mi-am luat şi o zi de rezervă să zicem aşa, ziua de 12 mai, când am şi aniversarea celor 40 de ani. Atunci e termenul limită de ajuns acasă, pentru că după masă mă aşteaptă acasă vreo 30 de invitaţi, deci nu pot să dau greş. Voi pedala în fiecare zi câte 15 ore, cu începere de la ora 6 dimineaţa, cu câte o pauză la fiecare 3-4 ore. Repet, eu nu sunt biciclist, sunt un om normal, rămâne de văzut dacă voi putea rezista”, mai afirmă biciclistul. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii