Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:47 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul aromânilor ”Machidonii” nu sunt un popor din comuna primitivă. Petiție online. Cine a inițiat-o. Ce om de televiziune este contestat

ro

19 May, 2017 06:11 10402 Marime text
Ieri după amiază, Steliana Bajdechi, jurnalist la Radio Constanța, a inițiat o petiție online, prin care contestă unele din afirmațiile jurnalistului Radu Banciu, în timpul emisiuniii Lumea lui Banciu, de la postul B1TV, din noaptea de 17 mai.
 
Iată integral conținutul petiției:
 

În data de 17 mai 2017, în cadrul Emisiunii ”Lumea lui Banciu” difuzată la postul de televiziune B1 TV, de la ora 23.00,  jurnalistul Radu Banciu a făcut afirmații denigratoare la adresa unor personalități ale sportului internațional , respectiv Simona Halep și Gheorghe Hagi și, extrem de grav, la adresa comunității lingvistice din care aceștia fac parte  afirmând că,  la ”machidoni”:  ”la ei, după cum știți, ÎN REGNUL LOR, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal (...) Nu au încotro, pentru că, așa este, sunt primitivi, și atunci ei trebuie să se căsătorească între ei, le rup ăștia picioarele, mafioții lor, albanezii lor, dacă cumva te duci și obții un mariaj în altă parte, vezi Doamne, nu are voie unul să o trateze cu blândețe; dacă ia de bărbat UN ROMÂN sau bulgar sau vietnamez, ăla poate că o tratează firesc, normal, ca pe un ou, nu o tratează ca pe o vacă... Și atunci sigur că lucrurile se complică, vin ăia peste tine, știm cum sunt tradițiile la POPOARELE  astea din comuna primitivă”.
Până la ora redactării acestei știri petiția adunase peste 450 de semnături și nenumărate comentarii.


Iată aici conținutul petiției și emisiunea integrală, care până la redactării acesye știri strânsese aproape 450 de semnături și foarte multe comentarii.

https://www.petitieonline.com/machidonii_nu_sunt_un_popor_din_comuna_primitiv

  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii