Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor. Cum se vor ocupa funcţiile de conducere din inspectoratele şcolare

ro

13 May, 2020 17:31 1720 Marime text

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede că funcţiile de conducere din inspectoratele şcolare şi de director se vor ocupa prin concurs, cu condiţia obţinerii calificativului "foarte bine" în ultimii 4 ani.

S-au înregistrat 222 voturi 'pentru', 77 'împotrivă' şi 2 abţineri. Proiectul merge la Senat în calitate de for decizional.

 Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 260 alin.(1) lit. d) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, în sensul corelării perioadei de 4 ani a mandatului inspectorilor şcolari generali, inspectorilor şcolari generali adjuncţi, inspectorilor şcolari şi directorii caselor corpului didactic, cu una dintre condiţiile de ocupare a acestor funcţii, referitoare la calificativul anual, care, în prezent, se acordă pentru ultimii 5 ani.

Astfel, funcţiile de conducere din inspectoratele şcolare şi de director la casa corpului didactic se ocupă, prin concurs, de către cadre didactice titulare, cu diplomă de licenţă, membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, care îndeplinesc criteriile de competenţă profesională, managerială şi de prestigiu moral evaluate şi prin calificativul "foarte bine" obţinut în ultimii 4 ani, şi nu în ultimii 5 ani, cum este în prezent, prevede proiectul.

Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului se va modifica în mod corespunzător, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, scrie stiripesurse.ro.



Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii