Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:01 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de hotărâre pentru aprobarea procedurii de acreditare la alegerile prezidențiale 2019, elaborat de AEP

ro

22 Aug, 2019 19:57 595 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat și a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare și a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019.

Prin acest proiect de hotărâre se propun următoarele măsuri:
  • stabilirea procedurii de acreditare a asociațiilor, fundațiilor și instituţiilor mass-media din România care pot desemna observatori interni sau reprezentanţi mass-media;
  • stabilirea procedurii de acreditare a observatorilor internaționali și a reprezentanților mass-media străine;
  • stabilirea modelelor documentelor de acreditare;
  • stabilirea modelele ecusoanelor observatorilor interni;
  • stabilirea modelele ecusoanelor reprezentanților mass-media din România. 
De asemenea, prin proiectul menţionat se stabileşte că prevederile art. 47 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și dispozițiile art. 89 și art. 90 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare se aplică în mod corespunzător.
 
AEP precizează că proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la data de 21 august 2019 și poate fi consultat la secțiunea Legislaţie electorală – Transparență decizională.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii