Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!“ Reprezentanţii Ceronav au desfăşurat activităţi demonstrative pentru elevii constănţeni

ro

18 Apr, 2014 00:00 1786 Marime text
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale a găzduit, în perioada de desfăşurare a programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, 7-11 aprilie, peste 300 de elevi constănţeni din mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar.
Au fost desfăşurate programe de învăţare alternativă prin vizite la centrul de simulare Ceronav şi la baza de antrenament, unde elevii au putut asista la diverse aplicaţii practice pe simulator.

De asemenea, pentru a putea cunoaşte mai bine meseria de navigator, reprezentanţii Ceronav le-au oferit vizitatorilor ocazia de a lua parte la exerciţii de antrenament şi demonstraţii de salvare pe mare, dar şi de acordare a primului ajutor.
Ovidiu Cupşa, directorul general al Ceronav, a declarat că îşi doreşte să sprijine acest program de activităţi extraşcolare şi extracurriculare, prin accesul liber în cadrul instituţiei, având în vedere specificul marinăresc al oraşului. La finalul programului de activităţi, acesta s-a declarat încântat de numărul mare de vizitatori din rândul elevilor, dar şi de faptul că unii dintre aceştia au arătat deja că sunt potriviţi pentru domeniul navigaţiei.

„Am urmărit cu încântare reacţia copiilor la demonstraţiile practice pregătite special pentru ei şi avem certitudinea că meseria de navigator va fi una dintre opţiuni în ceea ce priveşte cariera lor profesională. Este adevărat că această meserie este foarte comună în regiunea noastră, Constanţa fiind cel mai mare port maritim din sud-estul Europei, însă e important ca ea să fie transferată mai departe generaţiilor viitoare ca factor-cheie al dezvoltării economice în zonă“, a declarat Ovidiu Cupşa, referitor la activităţile desfăşurate în această perioadă în cadrul Ceronav.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii