Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programele Casa Verde, Rabla şi Rabla Plus vor funcţiona şi în 2019. Ce proiect vizează Ministerul Mediului (document)

ro

01 Mar, 2019 00:00 2439 Marime text
Ministerul Mediului are un proiect de act normativ pentru care alocă fonduri în 2019 pentru programele de protecţia mediului, unde sunt incluse şi cele din Casa Verde, Rabla şi Rabla Plus. Proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu se află în dezbatere publică.
Programul Casa Verde le oferă posibilitatea cetăţenilor români care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinţei să poată folosi energie regenerabilă. Ei pot solicita statului bani pentru a acoperi mare parte din cheltuieli. Anul trecut, cei ce s-au înscris în acest program au putut cere sume cuprinse între 3.000 şi 8.000 de lei.
 
Programele Rabla şi Rabla Plus sunt folosite constant de românii care vor să îşi cumpere alt autoturism, beneficiind de o reducere prin cupoanele primite în schimbul autoturismului vechi. Astfel, românii pot cere de la stat 9.000 de lei pentru programul Rabla. Programul Rabla Plus face referire la achiziţionarea unei maşini electrice. Românii pot primi până la 45.000 de lei pentru un astfel de automobil.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza proiectul de act normativ.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii