Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program lansat de Guvern pentru copiii cu parinți plecați din țară

ro

01 Mar, 2020 14:51 1883 Marime text
Instituţiile interesate să intre în programul pilot destinat sprijinirii copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate, lansat recent de Guvernul PNL, pot depune cererile de finanţare până pe data de 25 mai 2020, informează deputata PNL de Bihor, Florica Cherecheş, vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

Florica Cherecheş  transmite idea că mulți români părăsesc ţara în căutarea unui trai mai bun, iar costurile acestui fenomen nu sunt doar economice, ci şi sociale. Astfel, cele mai recente date oficiale, de la sfârşitul anului 2019, arăta că peste 85.000 de copii au părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Programul inițiat de Guvern este o soluție pentru că zeci de mii de copii rămân în țară în grija bunicilor sau altor rude, așteptând în fiecare zi ca părinții lor să se întoarcă acasă și nu au sprijinul emoțional și financiar necesar pentru o bună dezvoltare.

Programul va fi implementat prin finanţarea proiectelor depuse în acest scop de instituţii guvernamentale şi non-guvernamentale cu atribuţii în domeniul incluziunii sociale, furnizori de servicii de consiliere şcolară, instituţii de cult, asociaţii religioase şi şcoli publice şi private din reţeaua şcolară din România iar sprijinul oferit copiilor va consta într-un complex de măsuri care vizează: consiliere psihologică şi consiliere vocaţională, prevenirea abandonului şcolar prin programe de tip after-school, masă la şcoală sau asigurarea de rechizite şi materiale educative, arată doamna deputat.

"Fac un apel către toate aceste instituţii să depună cereri de finanţare până la termenul de 25 mai 2020, astfel încât cele 30 de milioane de euro destinate acestui program pilot să poată fi folosite, în primă fază, pentru o parte din copiii români aflaţi în dificultate în ţară. Copiii rămaşi acasă nu au lipsuri doar de natură materială, ci au mari probleme educative şi psihologice, lipsa părinţilor afectând viaţa acestora. De aceea, Guvernul PNL şi-a luat angajamentul că în următorul exerciţiu financiar să fie folosite fonduri europene pentru toţi copiii români ai căror părinţi muncesc în străinătate", transmite Florica Cherecheş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii