Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesoară din Tulcea, distinsă cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler

ro

04 Dec, 2022 13:26 1378 Marime text

 
Cu ocazia Zilei Naționale, președintele Klaus Iohannis a decorat personalități din multiple domenii.
 
Printre aceștia se numără Adnana Mihaela Pătrăşcoiu, profesor de limba franceză la Şcoala Gimnazială „Sfântu Gheorghe” din Tulcea. Cadrul didactic a primit Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea puse în slujba actului educaţional, contribuind în mod exemplar la formarea intelectuală şi civică a tinerelor generaţii.

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial cu numărul 1147 din data de 29 noiembrie 2022.


Vă prezentăm în rândurile de mai jos cadrele didactice care au fost decorate cu Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler, de către președintele Ioahnnis:

Este vorba despre Bita Ioan, profesor de limba franceză, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi; Cozma Georgeta Ileana, profesor de limba şi literatura română, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Satu Mare; Croitoru Daniela-Ramona, profesor de istorie, Liceul "Ştefan Procopiu" din Vaslui; Dudău Alexandru Cristian, director şi profesor de limba latină, Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca; Huber Ştefan, profesor de fizică, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca; Pracsiu Dan, profesor de informatică, Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" din Vaslui; Roşan Adrian Marian, profesor universitar doctor, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Departamentul de Psihopedagogie Specială, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

 
Cui i se poate acorda Ordinul Meritul pentru Învăţământ

Ordinul Meritul pentru Învăţământ este o decoraţie care se poate acorda cetăţenilor români sau străini, personal didactic, de cercetare ştiinţifică şi alte categorii de personal, care au merite deosebite în dezvoltarea învăţământului de diferite tipuri, niveluri şi forme de organizare şi în cercetarea ştiinţifică sau au contribuit la strângerea legăturilor dintre instituţiile de învăţământ din străinătate şi cele din România. Însemnul ordinului este o cruce cu braţele egale, confecţionată din argint, emailată alb, având aplicată în centru o torţă aprinsă, iar printre braţe are petrecută o cunună din frunze de laur.


Citește și:

Comisar șef de poliție de la Constanța, decorat de Klaus Iohannis. Despre cine este vorba
 
Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți militari. Cine a primit Medalia Virtutea Militară clasa a III-a, de la ConstanțaPRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii