Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:54 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru expropriere Centura Constantei trece prin parcarea Dedeman

ro

20 Jul, 2010 00:00 5610 Marime text

p2-dedeman_-_cristian_carjaliu.jpgFirma Dedeman a depus o acţiune în instanţă pentru expropriere. Compania dă în judecată statul pentru o parte din terenul pe care funcţionează magazinul Dedeman de la Agigea.

Prin acţiunea înregistrată pe 16 iulie, la Tribunalul Constanţa, societatea comercială cheamă în instanţă statul român prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, reprezentat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, comuna Agigea prin primar, judeţul Constanţa prin prefect şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.
Pentru a afla care este implicarea comunei Agigea în acest caz, l-am contactat pe primarul Cristian Cîrjaliu. Edilul ne-a declarat că unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă a fost acţionată în instanţă alături de celelalte instituţii pentru că primarul este membru în comisia de expropriere, dar că acţiunea este greşit îndreptată împotriva comunei. „Nu noi am făcut exproprierea. Ei se judecă de fapt cu statul. Noi am fost probabil acţionaţi în instanţă pentru că este nevoie în astfel de cazuri şi de semnătura autorităţilor publice locale. Probabil că avocatul care ne reprezintă va face o întâmpinare la următoarea înfăţişare prin care va arăta că acţiunea este eronat îndreptată împotriva comunei Agigea“, a afirmat Cristian Cîrjaliu.

p7-dedeman_magazin.jpg

De precizat că am încercat să îi contactăm şi pe reprezentanţii SC Dedeman SRL pentru a afla ce solicită în instanţă, dar fără succes. Am discutat iniţial cu directorul zonal al Dedeman Constanţa, Vasile Solcanu, care ne-a îndrumat către reprezentantul juridic al companiei de la Bacău - Georgiana Felea. Am luat legătura cu Georgiana Felea, care ne-a promis că se va interesa şi ne va furniza amănunte. Nu a revenit, iar când am încercat să o contactăm din nou, nu a răspuns la telefon.
Din informaţiile pe care le avem, se pare că centura de descărcare a traficului de pe Autostrada Soarelui ar urma să treacă prin incinta Dedeman, mai exact, prin parcarea de marfă a magazinului. Societatea ar fi cumpărat aproximativ 3,5 hectare de teren de la persoane fizice din Agigea, iar varianta de ocolire a Constanţei ar urma să treacă pe acest teren.       

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionut 16 Nov, 2010 19:27 bine le face sa faca centura dedeman alti escroci cica hypermarket