Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul oraș din România care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an „Vrem să convingem și alte orașe din România să ne urmeze exemplul"

ro

06 Dec, 2021 19:40 1665 Marime text


Toate centralele, toate unitățile de învățământ și de cultură din subordinea Primăriei Brașov folosesc, de acum, energie provenită din surse regenerabile.



Conform primarului Allen Coliban, municipiul Brașov este primul oraș care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an.


 

„De acum, brașovenii pot fi mândri să știe că orașul lor a câștigat o nouă bătălie în lupta cu încălzirea globală deoarece, în urma negocierii pe care am avut-o cu furnizorul de energie, suntem primul municipiu din România care folosește 100% energie verde.


Este încă o inițiativă care cu siguranță va fi prezentată la următoarea ediție a Forumului Orașelor Verzi, și vrem să convingem și alte orașe din România să ne urmeze exemplul.


Toate beculețele, toate centralele, toate școlile din subordinea Primăriei Brașov folosesc energie provenită din surse regenerabile. Folosim energie verde până și pentru producerea zăpezii în Poiană”, menționează primarul Allen Coliban, pe pagina de Facebook.


 




În subordinea municipalității se află 75 de instituții și 525 de puncte de consum.



De asemenea, primarul municipiului Brașov a menționat faptul că s-a obținut energia verde la același preț cu energia convențională.



Conform Agenției Europene de Mediu, consumul de energie este factorul principal care duce la poluarea cu gaze cu efect de seră.

Sursă foto: Facebook.com/ Allen Coliban
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii