Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac „Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului“ (VIDEO)

ro

21 Mar, 2024 20:00 838 Marime text
Foto: Facebook/Vergil ChitacPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre lucrările ce sunt executate în Parcul de la Gară. 

„De mai bine de 60 de ani de când a fost construit, în parcul de la Gară nu s-a făcut nimic notabil.

Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului. Fântâna arteziană este unică în peisajul Constanței dar, din păcate, a fost lăsată în paragină. Când am preluat mandatul, parcul părea abandonat și arăta deplorabil, cu alei crăpate și mobilier urban deteriorat. Nepăsarea a însemnat trepte sparte, rampe inutilizabile, mult prea abrupte pentru o persoană în scaun cu rotile, și pomi îmbătrâniți. Nu mai puteam lăsa parcul la voia întâmplării, mai ales că nu avem destule spații verzi de calitate în oraș.

Parcul va fi reconfigurat și vom obține 2000 de metri pătrați de spațiu verde în plus și alei cu pavaje moderne.

Vom realiza două amfiteatre verzi, un loc de joacă nou, iar sistemul de iluminat va fi înlocuit cu unul modern, tip LED. Bănci noi, mese de șah, pergole, echipamente fitness, toalete dedicate persoanelor cu dizabilități și alte facilități vor completa peisajul noului parc. Vom planta 130 arbori și vom dota parcul cu instalație de irigații.

Îmi doresc să schimb fața orașului și acest parc împreună cu Parcul Tăbăcăriei sunt cele mai bune exemple. Urmează să intrăm cu lucrări de reabilitare și în Parcul de la teatrul Oleg Danovski foarte curând. Vă voi ține la curent cu stadiul lucrărilor!“ - a precizat primarul Vergil Chițac. 


 

Citește și: 

Primarul municipiului Constanța„Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii