Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

ro

23 Mar, 2024 11:57 552 Marime text
Foto: Facebook/Vergil ChitacPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a portat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la situația locurilor de parcare din municipiul Constnața. 

Edilul precizează că amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului său. 

„Lipsa locurilor de parcare este una dintre problemele cele mai intens discutate în rândul constănțenilor.

În acest context, amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu. Există foarte multe solicitări din partea cetățenilor. Facem eforturi să identificăm terenuri pe care să facem noi locuri de parcare. Ca dovadă a implicării noastre, pot spune că în perioada 2021-2023, în urma lucrărilor de regenerare/reconversie urbană, am creat 7000 noi locuri de parcare.

În anul 2010 erau înregistrate la SPIT 96.000 autovehicule, iar în prezent numărul lor se apropie de 150.000. În municipiul Constanța, în momentul de față, avem circa 30.000 locuri de parcare, iar deficitul este de 1 la 5. Este evident, așadar, că nu beneficiem nici de spațiul, nici de bugetul necesar construirii a încă 120.000 de locuri de parcare.

Conform statisticilor, mai bine de jumătate dintre autoturismele care circulă în oraș sunt folosite de o singură persoană. Avem un proiect cu finanțare de la BERD pentru patru parcări supraetajate. Alte două le vom face cu alt tip de finanțări. Am un plan de extindere a parcărilor existente prin sistematizare. Totuși, sunt un om onest și nu pot face promisiuni nerealiste. În situația dată nu putem face minuni.

Aștept părerile voastre, legate de acest subiect și nu numai. De asemenea, vă încurajez să continuați să îmi adresați nelămuririle aici sau pe canalul de WhatsApp, la numărul 0720 41 77 88“ - a menționat Vergil Chițac.

Citește și: 

Primarul Vergil Chițac„Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului“ (VIDEO)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii