Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude. Anunțul Poliției

ro

25 Nov, 2023 13:44 1023 Marime text
 foto: Facebook.com Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fugit din ţară, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

"Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta. Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, dintre care una, cea a pasagerului, aparţinea unei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa", a declarat inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a arătat că, în momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliţie de frontieră a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul, prin confruntarea identităţii din documente cu cei prezenţi şi, conform atribuţiilor de serviciu, poliţistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele poliţistului de frontieră maghiar, care a verificat de asemenea identitate a persoanelor şi a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permiţând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei, scrie Agerpres.ro. 


"Precizez că (...) cetăţenii români din UE, la ieşirea dintr-un stat comunitar în altul, sunt supuşi unui control sistematic în baze de date naţionale, europene şi internaţionale. Precizez totodată că nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere a frontierei, întrucât acestea nu surprind imagini cu controlul efectuat la tonetă şi nu s-au putut distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior", a spus Ivaşcu.


El a menţionat că au fost iniţiate schimburi de date şi informaţii cu partenerii externi pentru găsirea primarului, iar această situaţie este în desfăşurare.

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar). Citește și:

Poliţistul de frontieră care a verificat maşina cu care Cherecheş a părăsit ţara, cercetat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii