Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriile din județul Constanța, în sprijinul refugiaților din Ucraina. Se vor colecta bunuri și vor fi puse la dispoziție spații de cazare

ro

26 Feb, 2022 11:56 1814 Marime text
Conducerea organizației Județeană Constanța a Partidului Social Democrat, împreună cu primarii PSD din județ au decis să se alăture efortului de întrajutorare și sprijin umanitar, acordate refugiaților ucraineni și fraților noștri moldoveni de peste Prut, care au fost constrânși să se retragă din calea războiului și a atacurilor devastatoare, ce au afectat în Ucraina inclusiv populația civilă și au decis să se refugieze în Româniaa anunțat PSD Constanța. 

Astfel, în mod concret, primarii din județul Constanța au pregătit și vor pune la dispoziție spații de cazare decente, complet utilate, alimente, inclusiv mâncare caldă și medicamente pentru cei aflați în nevoie, pe toată durata șederii în România, în aceste momente grele.

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe a declarat pentru ZIUA de Constanța că la Cumpăna se face o colectă de alimente, îmbrăcăminte și medicamente. După ce vor fi colectate produsele, convoiul va merge în Vama Isaccea unde vor fi distribuite persoanelor care au nevoie. 

De asemenea, Primăria Grădina a anunțat că sunt puse la dispoziție 25 de spații de cazare pentru refugiați din Ucraina care au nevoie. 

Primăria Comunei Saraiu, județul Constanța a anunțat că locuitorii din comună sunt solidari cu familiile de ucraineni care fug acum din fața războiului. 

„Comuna Saraiu, județul Constanța, este pregătită să ofere cazare, alimente și asistență medicală refugiaților din Ucraina care în aceste momente sunt forțați să își părăsească casele!
Suntem cutremurați de ceea ce se întâmplă în țara vecină și nu putem rămâne indiferenți! Suntem oameni cu frica lui Dumnezeu iar noi, aici la Saraiu, trăim cu amintirea războiului în fiecare zi. Monumentul Eroilor stă mărturie pentru niște vremuri pe care nu credeam nici unul a le mai trăi! Cazarea va fi în Casa de Cultură Saraiu. Haideți să fim solidari cu semenii noștri!“ - este mesajul Primăriei Comunei Saraiu. 


Potrivit reprezentanților PSD Constanța, va fi asigurată și asistență juridică și sprijin logistic în relația cu autoritățile românești, dacă vor fi solicitate.  

„Fondurile necesare acestor cheluieli vin din donații ale primarilor PSD și ale conducerii organizației județene și municipale Constanța, care au fost deja angajate, deci ele există”, potrivit PSD Constanța. 


Acestor sume se vor adăuga și donații ulterioare ale membrilor PSD, dar și ale altor cetățeni, care vor dori să se alăture, în demersul lor. 

„Este un moment concret, acut, în care trebuie să ne arătăm solidaritatea efectivă și în mod imediat. Mulțumim tuturor celor care sprijină acest demers!”, spun reprezentanții PSD Constanța. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii